Şehit Ömer Faruk Civelek’in adı anaokuluna verildi Şehit Ömer Faruk Civelek’in adı anaokuluna verildi

Kabakoz Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl yapımına başlanan anaokulu binası tamamlandı. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Okulumuza kurucu müdür atandığı zaman anaokulu tamamen hazır hale gelecek” dedi. Turhan, 8 derslikli olan ve içerisinde konferans salonu ve mutfağı da bulunan, bahçesinde oyun parkı olan okulun özel anaokullarını aratmadığının da altını çizdi.  

SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

“Okullarımız çocuklarımızın rahatı düşünülerek ayarlandı” diyen Müdür Turhan, “Okulumuzda bir sınıfımız hazır şekilde bekliyor. Diğer okullarımızdaki anasınıflarımızı ellemeyeceğiz” dedi. Turhan, anaokulunun önündeki arsanın da Milli Eğitime tahsis edildiğini, oraya ilkokul binası yaparak Kabakoz Mahallesi’ndeki okul sorununu tamamen çözmeyi planladıklarını söyledi. Turhan, Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nun arkasında yer alacak olan 3 katlı 12 derslikli anaokulunun temellerinin atıldığının da müjdesini verdi.

E-SINAV MERKEZİNDE SONA DOĞRU

E-sınav merkezinin her şeyinin bittiğini sadece bilgisayar kurulumunun kaldığını da söyleyen Müdür Turhan, “Güvenlik açısından tek firma ile çalışıldığı için süreç bu yüzden uzadı. 24 kişilik kapasitesi olan e-sınav merkezinin en yakın zamanda kurulumunun tamamlanıp hizmete açılmasını bekliyoruz. Böylelikle sınava giren kişiler hem Adapazarı’na gitmek zorunda kalmayacak hem de sınava girip çıkınca direk sonucunu öğrenebilecek” bilgisini de paylaştı. 

Güler Çınasoğlu’nun haberi...