12 yıldır misafir olarak Karasu TOKİ İlk ve Ortaokulu’nda eğitim-öğretim gören Karasu Anadolu Lisesi, 24 Nisan 2023 itibariyle kendi binasına taşındı. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Şube Müdürü Özcan Erşen, Özel Büro Sorumlusu Fatma Betül Gökhan okulu ziyarette bulundu. Turhan ve beraberindeki heyeti Okul Müdürü Ali İhsan Kılınç ve Psikolojik Danışman Fehmi Başaran karşıladı.

1,5 YILDA TAMAMLANDI

“İlçemiz çok büyük bir okul yatırımına kavuştu” diyen Müdür Turhan, “İlçe olarak yaklaşık 12 yıldır bu okulumuza kavuşmak için gayret içerisine girdik. Eski öğretmen lisesi şimdiki adıyla Karasu Anadolu Lisesi, TOKİ’de misafir olarak kalıyordu. Şehrin her geçen gün büyümesinden dolayı yeni okulumuz ihtiyaç haline geldi. 24 derslikli okulumuz gerçekten de büyük ve ihtiyaçları kaldırabilecek durumda. Karasu’da inşaatı devam eden birkaç okul binamız inşaat fiyatlarına takılırken bu okulumuz 1,5 yıl içerisinde tamamlandı” ifadelerini kullandı. 

BİR TAŞLA İKİ KUŞ

Müdür Turhan, “Çocuklarımız inanılmaz derece taşınma sürecinde de hevesliydi. Hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz hem de velilerimiz kendi okullarına kavuşmanın heyecanı ile ellerini taşın altına koydular. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi. “Bu okulumuzun tamamlanmasıyla beraber hem bir Anadolu Lisemizi kazanmış olduk hem de şu anda sınıfları ağzına kadar dolu olan TOKİ Demokrasi İlk ve Ortaokulu rahatlamış oldu. Oradaki öğrencilerimiz de öğretmenlerimiz de artık etkinlik yapılacak yerlerinin kalmadığını söylüyorlardı. Yani bu okulun yapımıyla bir taşla iki kuş vurmuş olduk” dedi.

HAYIRLI OLSUN

“Okulumuz tam teşekküllü olarak hazırlandı” diyen Turhan, “Okulumuzun dışında engelli öğrenciler için asansör, görme engelli öğrenciler için yürüyüş yolu var. Kütüphanemiz, okulumuzun içerisinde spor salonumuz var ve ayrıca bahçemizde hem futbol hem voleybol hem de basketbol sahamız bulunuyor. 150 kişilik bir konferans salonumuz da okulumuzda yer alıyor. Ayrıca en önemli şeylerden bir tanesi sığınak yeni adıyla yaşam merkezimiz de var. Burada WC’den, duşa, yemekhaneden, mescide her şey yer alıyor. Emeği geçen bizi bu yolda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum ve öğrencilerimize hayırlı olsun diliyorum” diye konuştu.

HASRETİMİZ SONA ERDİ

Karasu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali İhsan Kılınç, “12 yıllık hasretimiz sona erdi. Hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz büyük beklenti içerisindeydi. Bu konuda hem Valimize hem de il ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi. 468 öğrenci ve 31 öğretmenin heyecanla yeni okullarında eğitime başladığını vurgulayan Kılınç, “24 dersliğimizin 17’si şu anda dolu. Ama bu saatten sonra bu okulumuzda öğrenci sayısının her geçen gün artacağını düşünüyorum” dedi. Kılınç, okulun donanım yönünden çok büyük eksiğinin kalmadığının da altını çizdi. Ziyarette Turhan, okul sahasında basketbol oynayan öğrencilere de eşlik ederek keyifli zaman geçirdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi