İlçemizin nüfusu arttıkça kışın bile çarşı merkezde bir trafik sorunu oluşmaya başladı. Yazın ise iş neredeyse çığırından çıkıyor. Çarşıda uygulanmaya başlayan tek yön uygulamaları ise ayrı bir dert. Paris Metro Hattı haritaları gibi insanlara bir broşür dağıtın da nereden sağa dönülmez, neresi tek yön, nereye park edilmez, nerede durmak yasak vs. öğrenelim. Çünkü 366363 farklı yeni trafik kuralı getirip bunu 5 tabelayla çözemezsiniz.

 

Çok komik bir uygulama da var. Belki de Türkiye'de bir ilk. Kimin aklına gelmiş ise tebrik ederim Karasuluları güldürmeyi başardınız. Başı sonu gidecek dönecek bir yeri olmayan sadece Belediye ile Karakol arasında dümdüz gidip geri dönebileceğiniz bir bisiklet yolumuz var :) Amaç insanları arabasız ulaşıma teşvik etmek mi yoksa o cadde üzerinde bulunan belediyeye ait ücretli otoparka insanları mecbur bırak mı bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum.

 

Her gün anons geçiyor ikili araç parkı yapmayın cezai işlem uygulanacak diye. O lokasyon da yeterli park alanı yok, ücretli ücretsiz otopark da yok. Mesela ne yapacak bu insanlar çarşı merkezde işleri var; Belediyede, bankalarda, vergi dairesinde, tapuda, SGK'da, eczanelerde, kuyumcularda hemen hemen hepsi aynı konumda yer alıyor. Bu insanlar bankadaki işini halletmek için pazar yerinin oraya mı aracını bırakacak?

 

Yeni bir güzergâh da geliyor. İnönü İlköğretim Okulu ile Özşen Dershanesi arasındaki cadde yapılıyor. Kaldırımlar çok geniş bırakılmış. Çok büyük ihtimal orada da tek yön araç parkına izin verecekler. Alın size yeni bir trafik sorunu daha. Ve diyecekler ki gidin pazar yerindeki ücretli otoparka...

 

Durun daha bitmedi Belediye Meclisinde yolun kenarlarına park eden araçlardan da para toplamak için karar aldılar. Yol kaldırım yapılsın diye verdiğiniz vergiler yetmedi bir de yolun kenarına, dükkânınızın önüne, çarşıda 10 dakika işinizi halletmek için aracınızı park ettiğinizde camınıza asacaklar 3₺-5₺-10₺ ödeme fişini neyse ücretleri.

 

Amaç trafik sorununu çözmek değil insanlardan para toplamak. Üzgünüm ama durum bu. Böyle olmasa Kent Park'ı katlı otoparka çevirirsin sorun çözülür en masrafsızı bu. Keza Kent Park'a "park" demeye dilim varmıyor. Üçte ikisinden fazlası beton ve kafe alanı. Kalan üç beş yere ağaç dikmişler. Katsız otopark bile olur bir günde acil çözüm olarak.

 

Kaynak bulunur ise de Belediye Binasını altı gene dükkânlı Katlı Otopark yapmak. Bu projeyle de Belediye Hizmet Binasını Karasu çarşı dışında daha ergonomik, kullanışlı, işlevsel bir yere taşımak yeniden yapmak olabilir. Bu sayede merkezde öbeklenmiş kamu binalarının oluşturduğu trafik de bir nebze azalır.

 

Olmadı mı İnönü İlköğretim Okulunu aynı plan ile başka uygun bir yere taşıyarak o arsaya bir katlı otopark yapılabilir. Yeter ki sorun çözmek isteyin. Çare bulunur.

 

İyi Haftalar.