Karasu’da yazdığım Zeki Çakır yazısı hem Karasu’da hem Sakaryaspor kamuoyundan beğeni aldı. Zeki Çakır gibi kendi evinde değer bulmayan nice değerler var diyerek, gelelim bu günkü Karasuspor yazısına… TFF galiba Bölgesel Amatör Ligi’ni (BAL) oynatacak. Bu konuda etrafa saçılan futbol ışığında olumlu gelişmelerin olduğunu farklı yerlerde, farklı kişilerden dinliyoruz.

Baksanıza Erenlerspor geçtiğimiz günlerde kadrosuna kattığı, TFF 3.Lig’de şampiyonluk görmüş oyunculardan kurulu transfer resmini spor basını ile paylaştı. Bu bize iddialı Erenler hamlesi olarak geliyor. BAL oynanmayacak olsa takımlar kadro takviyesine gider mi? Ben kenara çekileyim, bu konuda siz yorum yapın. Bırakın BAL’ı, amatör takımlar bile sanki ligler oynanacakmış gibi transfer yapıyorlar. BAL için Aralık, amatörler için Ocak ayını işaret edenler var. Coronadan ölümler sayısal anlamda çoğalırken, profesyonel takımlarda corona vakaları her gün, her hafta karşımıza çıkarken bu iş nasıl olacak?

Valla bende şaşırdım. BAL için bu günkü şartlarda en zayıf halka Karasuspor gibi gözüküyor. Yönetim ben yokum diyor, kongre kararı alıyor. Kongreye müsaade yok. Yani sarı kırmızılı ekip şuan ben yokum diyen Mehmet Akbaş yönetiminin elinde. O yönetim duyduk ki geçmiş günlerde TFF’nin takımlar adına yaptığı ağız yoklamasında, lige katılım konusunda kararı TFF’ye bırakmış. Yani Karasuspor BAL için TFF’nin vereceği karara saygılı olacağını deklare etmiş. Diğer BAL takımları ise “Biz oynayacağız, bizim için sorun yok” diyerek kadrolarını takviye ediyorlar. Karasuspor BAL’ı oynanırsa ne yapar? Bu günkü şartlarda Karasuspor’un yapacağı çok fazla bir şey yok. Var dersek kendimize, yazdıklarımıza haksızlık etmiş oluruz.

BİRAZ DA SAKARYASPOR

Karasu Öncü ve KarasuHaberleri.com Karasu’nun yerel basın kurumu. Genel anlamda Karasu’nun yaşadığı sportif olayları yazmak birinci derecede asli görevim. Ancak Sakaryaspor’da Karasu dâhil tüm Sakarya’nın bir numaralı Yeşil Siyah rengi. Bir yerde profesyonel anlamda Sakaryaspor, 1 milyon 200 bini gören nüfusuyla futbolun en yüksekte olan Yeşil Siyah adresi.

Bu takımın başında ayrıca Karasulu bir iş adamı Cevat Ekşi başkanlık yapıyor. Sakaryaspor maalesef belediyenin sağladığı çok büyük imkânlara rağmen ilk beş hafta TFF 1.Lig hedefi ile çıktığı, hatta en büyük şampiyonluk aday olarak gösterildiği grupta aldığı sonuçlarla hayal kırıklığı yaşadı.

Sakaryaspor, en pahalı takım ama en iyi takım değil diyenler ilk beş hafta için bir adım öne çıktılar. Van yenilgisi sonrası Cevat Ekşi başkanlığındaki yönetim, mevcut takımın kurulmasına el veren, ancak kurulan takımın futbol dümenini iyi uyarlayamayan İsmail Ertekin’i, sorgu odasına çektiği gazetelere manşet oldu. Yönetim bu gün oynanacak olan Pazar maçını, umumi istek üzerine İsmail Ertekin’e son şans olarak sunmuş. Sakaryaspor kazanırsa İsmail Ertekin kısa süreli bir nefes alacak. Kazanamazsa ne olacak? Sanırız büyük umutlarla sezon başı vizyona giren, ikinci İsmail Ertekin ile Sakaryaspor buluşmasında futbol filmi kopacak.

Bugün günlerden Çarşamba, bakalım bu çarşambanın içinden Sakaryaspor adına neler çıkacak? Umarım iyi şeyler olur. Çünkü bu takım öyle veya böyle, takım planlanması iyi yapılmasa da, halen takım olmak adına…