BEN OLMAZSAM O OLSUN

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, başkanlık için yeniden aday adaylığını açıklamıştı. Ankara ziyaretleri yapan Sarı’nın yeniden aday olup olmayacağı ise Karasu’nun son zamanlarda en yoğun konuşulan konusu. Sarı’nın aday gösterilmediği takdirde bir ismi Ankara’ya önerdiği bu ismin de bir eczacı olduğu iddia ediliyor.

EROL’UN İSMİ KARASU İTTİFAKI’NDA

Karasu’da kurulmaya çalışan Karasu İttifakı yerel seçim için ankete hazırlanıyor. Aldığımız duyumlara göre ankette; mevcut ilçe başkanları, CHP’den önceki dönem Belediye Başkan Aday Adayı olan Doktor Kerem Erksoy ve MHP’de yine önceki dönem Belediye Başkanlığı için adı geçen Doktor Melih Erol’un isimleri olduğu yönünde. Hatta şöyle ki ankette Melih Erol’un ismi ön plana çıkarsa, ittifak ortakları Erol ile görüşme yapmayı da düşünüyor.

MUHTARLARDAN EKŞİ’Yİ ARAYAN OLDU MU?

Karasulu muhtarların Ankara ziyaretine gitmeyerek Belediye Başkanı İshak Sarı’yı protesto etmelerinin ardından bazı muhtarların Cevat Ekşi’yi aradığı öğrenildi. Görüşmenin içeriği nedir bilinmez ama son zamanlarda kulislerde Belediye Başkanlığı adaylığında ismi güçlü şekilde geçmeye başlayan Cevat Ekşi’nin muhtarlarla yakın temasta bulunuyor olması da Ekşi’nin adaylık konusunda bir adım daha önde olduğunu gösterir nitelikte.

ÖZDEMİR NEREDEN ADAY ÇIKACAK

Yerel seçimin gündeme gelmesinin ardından Karasu Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilk ismi anılanlardan biri Avukat Recep Özdemir oldu. Özdemir, 2009 yılında Belediye Başkanlığı, 2011’de de milletvekilliği adaylığı için siyaset yarışına girmişti. Karasu Belediye Başkan Aday Adaylığı için ismi geçen Özdemir’in ise bu seçimde hangi partiden aday olacağı netleşmedi. Kulislerde ise Özdemir’in Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Teşkilatı’ndan aday olacağı yönünde. Bir duyum daha var ki Özdemir eğer kendine Yeniden Refah’ta yer bulamazsa Deva Partisi’nden de aday olabilir.

BU HAFTA NETLEŞİR Mİ?

CHP, İYİ Parti, Saadet, Gelecek, DEVA ve Zafer Partisi’nin oluşturmaya çalıştığı Karasu İttifakı’nda adayın kim ve hangi partiden çıkacağı konusunun bu hafta netleşmesi kamuoyunda konuşuluyor. Parti ilçe başkanlarının sık sık bir araya geldiği toplantıların ardından ne karar çıkacak konusu ise vatandaş tarafından merakla bekleniyor. CHP ve İYİ Parti önderliğinde bir karar alınacak mı yoksa bu iki parti arasında da yollar ayrılacak mı bekleyip göreceğiz…

BABALIOĞLU’NDA SON DURUM

Karasu Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Babalıoğlu, saha çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Kulislerde konuşulan son bilgilere göre Babalıoğlu’nun 22 Kasım’da AK Parti Karasu İlçe Başkanlığı’na adaylık başvurusu yapması bekleniyor.  

İSPİROĞLU'NA DİKKAT

Karasu Belediyesi eski Başkanı Mehmet İspiroğlu'nun sosyal medya üzerinden son günlerde yaptığı paylaşımlar dikkat çekiyor. Çok sayıda beğeni alan paylaşımlarında sanki birilerine mesaj veriyor. Son paylaşımlarından birinde ayvanın insan sağlığına faydalarını sıralayan paylaşım yapması ironik olarak karşılandı. Elbette eski dönemlerden anılarını da paylaşıyor ancak seçim döneminde bu tür paylaşımlar yapması birilerine mesaj olarak algılanıyor. Hiç belli olmaz. Kendisinden bir sürpriz adaylık gelebilir.

EMEKLİ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışması kapsamında emekliye 5 bin TL ikramiye vereceğini müjdelemişti fakat detaylar hakkında hiçbir bilgi vermemişti. 5 bin TL için bin bir hayal kuran emekliler parayı almaya sıra geldiğinde hüsrana uğradı. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı hiçbir emekli bu ikramiyeyi alamadı. Karasu da fındıkla geçinen bir ilçe olduğuna göre ve bağ bahçe işleriyle genelde emekli kısım ilgilendiğine göre Karasu’da acaba kaç kişi bu ikramiyeyi alabildi?