Ayşenur Elmacı'nın "Kimse gocunmasın" başlıklı köşe yazısı

Hafta içi Kanal Karasu ekranlarında “Siyaset Meydanı” programına katılarak Karasu’nun belediye başkan adayları ile ilgili fikir ve düşüncelerimizi Karasu halkımız ile paylaştık.

Hafta içi olduğu gibi her Perşembe günü Şerif Sarı Moderatörlüğünde, Gazeteci Levent Arslan ve Nevtan Angün ile birlikte Kanal Karasu ekranlarında karşınızda olacağız. 

Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi adayları ve aday adayları ile ilgili yaptığımız açıklamalardan birer kesitte burada telaffuz etmek istiyorum.

Öncelikle kimse hatasız değildir. Öncelikle bunun farkına varalım. Herhangi bir takım tutmuyoruz. Kişiler benimsenir ancak kişileri sıfır hatasız görmek düpedüz saplantıdır demeden geçmek istemiyorum.

Yapılanları doğrusu ile yanlışı ile halkımıza aktarmak yanlış mı?

Eksik varsa, hata varsa, sorun varsa, yine aynı şekilde güzel çalışmalara projelere imza atıldıysa bunları dile getirmeyeceksek neden gazetecilik yapalım?

Kimse bize düşman gözüyle bakamaz. Eksilerinizde dile getirilecek artılarınız da dile getirilecek. Biz kimseyi memnun etmek için mücadele etmiyoruz.

İshak Başkanı nasıl eleştiriyorsak aynı şekilde Recep Özdemir’i de, Uğur Büyük’ü de, Oğuzhan Coşkun’u da, Hasan Sarıoğlu’nu da, Abdullah Çatalbaş’ı da eleştiriyoruz.

Biz herhangi bir takım tutmuyoruz. Tutmayacağız da.

Zor bir mecrada iş yapıyoruz ve işimizi yaparken de kimseyi ötekileştirmeden işimizi yapmaya çalışıyoruz.

İshak Başkan’ın tutum ve davranışlarını, ‘ben yaptım oldu’ anlayışını, esnaflarla yaşadığı sıkıntıları dile getirmemiz İshak Sarı’ya düşman olduğumuzu mu gösteriyor?

Bu böyle değil. Biz senelerdir bunu kimseye anlatamadık. Bundan sonra da anlatmaya devam etmeyeceğiz. Biz yerimizdeyiz. Bizimle iletişim halinde olanlar, iletişim sorunu yaşamadığımız kişilerle tartışabiliyor, oturabiliyoruz.

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Recep Özdemir, hafta içi muhtarla kendi kurumu olan Özşen Özel Eğitim Kurumları binasında toplantı yaptı ve bu toplantı akabinde canlı yayında muhtarlarımızın bir çoğunluğu Recep Hoca’nın toplantısından mutlu ayrılmadı diye telaffuz ettim ve yönetim buna kırılmış.

Muhtarlar toplantının olumlu geçtiğini dile getirseydi, toplantının verimli geçtiğini söyleseydiler bunu telaffuz etmezdik. Telaffuz ettik diye işimizi düzgün yapmamış mı olduk? Bu anlayış ile bir yere varılmaz.

Tüm adaylarımıza başarılar dilerim. Bu seçim çok farklı bir seçim olacak. Tüm adaylarımız iddialı ve sevilen isimler. İlçede karşılığı olan tüm adaylarımızı şimdiden kutlarım, başarı dilerim.

Biz sizi anlıyoruz sizin de bizi anlamanız dileğiyle hayırlı haftalar…