Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’ın 13 bin nüfuslu İscehisar ilçesinin AKP' li Belediye Başkanı Ahmet Şahin’in makam odasını 429 bin 505 TL’ye yenilettiği ortaya çıkmıştı. Habere gülmüştüm. Gülme komşuna misali Karasu Belediye Başkanının da yenilettiği siyah mermer kaplamalı makam odası görücüye çıktı. Maliyetini bilmiyoruz belediyeden herhangi bir açıklama gelmedi, muhalefet partisi meclis üyeleri sormadı, keza basınımızda haber dahi olmadı.

Geçen yıl içerisinde de Belediye Emlak Servisi camından çerçevesine masalarından sandalyelerine kadar yenilenmişti. Neden yenilendi derseniz cevabı yok. Neden başka birimler yenilenmedi de orası yenilendi cevabı yok. İhtiyaç var mıydı böyle yüklü bir harcamaya derseniz şayet bunun cevabı var. Yoktu.

2022 yılı içerisinde de iki yenileme çalışması daha başlamış. Biri İmar ve Şehircilik Müdürlüğü sanırım burası bitmek üzere. İmar Müdürlüğüne Casper All in One bilgisayarlar alınmış sıfır kutusunda. Orada en az 20 kişi çalışıyor 15'ine alınmış olsa tanesi aşağı yukarı 10.000 liradan 150.000 lira sadece yeni bilgisayar parası. Eskileri çöp olur doğru çatıya depoya çürümeye. Masasından sandalyesine çerçevesinden camına ışıklandırmasından klimasına kadar bir yenilemenin kaç yüz bin lira tutacağını varın siz düşünün.

Diğeri ise Belediyenin giriş kapısı Beyaz Masa komple yenileme çalışması kapsamında yıkılmış. Ne tür bir yapı olacağı şuan bilinmiyor. Önümüzdeki aylarda ortaya çıkar.

Şimdi tasarruf yapacağız, bir liranın hesabını soracağız, belediye olarak küçülmeye gideceğiz diye yola çıkıp onlarca belediye çalışanını işten atacaksınız onların yerine daha maliyetli olan Karasu dışından memur alacaksınız, onlarca arsa ve taşınmaz satışı yapacaksınız, ödemeniz gereken kredi borcunu iki yıl ödemeyip ana paradan daha fazla faiz ödemeyi kabul edip Belediyenin 20 yılını rehin bırakacaksınız sonra şöyle yol yaptık böyle elektrik direği diktik palmiye ektik diye anlatacaksınız. Vallahi ben sizi anlayamadım efendiler. Aklım vicdanım yaptıklarınızı kabul etmiyor.