Karasu belediyesi tarafından tahliye kararı alınan lunapark alanı ve sosyete pazarı için Karasu kaymakamlığı yasalar çerçevesinde kararı onayladı. Bu doğrultuda Karasu belediyesine ait kamyon ve iş makinalarının alana girmesi ve söküm işlemi yapmaya çalışması sırasında ortam biraz gerildi.

Cuma günü emniyet ekipleri eşliğinde lunapark işletmecisine kararın tebliğ edilmesi sırasında zaman zaman sert tartışmalar da yaşandı. Belediyeye ait kamyon ve iş makinasının söküm işlemi için alana girmesine hukuksuzluk yapılıyor diye tepki gösteren Akcan Lunapark İşletmecisi Melih Kavaklı; Bizlere iki kez dava açıldı, bizlerde açılan o davalara iki kez yürütmeyi durdurma kararı aldırdık. Ne maksatla buraya geliniyor bilmiyoruz. Söküm ve tahliye işlemi yapmaları doğru değil. Hukuksuzluk yapılıyor” diyerek tepki gösterdi.

Yer sahibi Karasulu İşadamı Kemal Ekşi ise; Lunaparka gelen Belediye avukatı ile görüşerek “Beş bin 700 metre karelik araziyi devletten kiraladık ve bedelini ödedik. Pandemi nedeniyle işletme kapalıydı. Buranın söküm işlemi bile bir ay sürer. Elimizde mahkeme kararı var tarafımıza bir yıl daha sözleşme için söz verildiği için söküm işlemi yapılamaz. Kimse hukuksuzluk yapmasın” dedi.

Buraya kadar her şey normal ve sakin gözükse de Karasu belediyesinin yaz sezonunun başlaması ile birlikte bu alana bu yıkımı yapacak olması aslında yanlış bir adım olurdu. Yaz sezonunun adeta göz bebeği olan bu alanda bu yaz herhangi bir çalışma olmazdı. Olurdu ama yetişemezdi. Sezon başlarken bu işlemin yapılması bu yıkımın gerçekleşecek olmasına dair atılan adımların aslında yanlış olduğu herkes tarafından dile getiriliyordu.

Akcan lunapark işletmecileri tarafından açılan dava sonucu Sakarya ikinci daire mahkemesince 11 Haziran Cuma günü verilen yürütmeyi durdurma kararı gereği tahliye işlemi yapılamadı. Ancak sinirler çok gerildi. Aslında yaşanmaması gereken olaylar yaşandı.

Belediye kendince haklı
Lunapark İşletmecisi kendince haklı

Belediyenin elinde sadece tahliye kararı var. Ve bu yere için sürekli dava açılmış ve lunapark işletmecisi bu davalara sürekli karşılık vererek yürütmeyi durdurma kararı almış. Tekrardan belediye bir dava daha açıyor ve tahliye kararı alıyor. Lunapark alanı ve sosyete pazarı için Karasu kaymakamlığı yasalar çerçevesinde kararı onaylıyor.

Ancak şöyle bir şey daha var. Bu alan için işletme sahiplerine bu yılda kiralama sözü veriliyor. Adam bunu sürekli yineliyor. Bana bu yıl için söz verildi diyor. Ayrıca bu yer için adamlar yürütmeyi durdurma kararı alıyor. Bunun üzerine o lunaparkın önüne kepçe yollanıyorsa ve iş makineleri yollanıyorsa orda herkes hata arar. Ki, kusura bakılmasın hata var.

Bu proje bu yaz tamamlanamayacak. Bu alenen ortada olan bir durum, kışın başlanılıp bitirilmesi gereken bir çalışma olmalıdır. Yazın Karasu yaklaşık 500 bin tatilcisini ağırlıyor. Yazın orada bir çalışma dahi yapsanız iyi bir sonuç alınamaz. Orada çalışıldığı zaman toz toprak, trafik zaten bir ölüm olacaktı. Esnaf bir dünya yatırım yaptı. Sezona kendini hazırladı. Elinizin tersi ile esnaf itilmez.

Şurada da belediyeyi eleştirmek istiyorum. Benim içime dert oldu. Ya da bir kadın olarak içime oturdu desem daha iyi olur.

Cuma günü yaklaşık 300, 400 kişi lunapark alanında toplandı. Zaman zaman tartışmalar çıktı. Sesler yükseldi. Bu 300, 400 kişinin tamamı erkek. Belediye bu durumu biliyor. Ortamın ne durumda olduğundan da haberi olduğunu düşünüyorum. Ve Belediye Avukatı Arzu Yümnü Hanım alana gelerek gerekli açıklamaları tek başına bir bayan olarak yapıyor. Ortam zaten hararetli, gergin. Bir kadın, alanı ne olursa olsun kusura bakmayın yalnız bırakılmamalıydı. Bir şey olacağından, edeceğinden değil, sorunun bencilik yüzünden ortada olduğu ve ben ne dersem o fıtratı olduğu için sorun doğduğu ortada. Ben şahsi olarak üzüldüm. Ama gerçekten Belediye Avukatı Arzu Yümnü’yü alkışlamadan ve tebrik etmeden geçmek istemem. İyi ki Kadınsın İyi ki Avukat olmuşsunuz….