Güzel Karasu’muzun, güzeller güzeli sahiline, yine kendi kadar güzel bir park yapıldı yaklaşık 5 milyon liralık maliyete sahip. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Sahilpark, yıllar sonra büyüyen yavru kedi misali salıverildi...

 

Hani kedi, yavrusu büyüyünce doğaya salar ve ilgilenmez ya, o misal işte. Geçtiğimiz haftalarda, çocuk oyun parkurunun içler acısı halini yazdık. Bir cinayet işlenmeden Karasu Belediyesi tarafından paslı ve dökülmüş parkur ayakları onarıldı.

 

Yine aynı günlerde parkın ışıklarının yanmadığını, her akşam yüzlerce insan, onlarca aile ve çocuklarının güvenle vakit geçirdiği Sahilpark’ın karanlık içerisinde olduğuna değindik. Halen parkın bir kısmı karanlığa gömülü halde...

 

Ağaçların çevresindeki ahşap oturma alanları kırılmış. oturan insanın bir yerlerine batması ya da oturan kişinin ahşap kasanın içine düşmesine sebep verecek şekilde virane durumda.

 

Yazık, gerçekten yazık! Sahilpark’ın sahibi kim? Sakarya Büyükşehir Belediyesi, doğurduğu yavrusunu, büyüyünce sokağa salan kedi misali salıvermiş doğaya. Karasu Belediyesi de mülkün Büyükşehir’e ait olduğunu belirtiyor.

 

Cezasını da halk çekiyor. Koca yaz sezonunu, yanmayan lambalar ve kırık oturma gruplarıyla geçirdik. Karasu’ya gelen tatilciler, “Sahipsiz bir park ve ilgisiz bir belediye” bulduklarını düşünerek ilçeden ayrıldı.

 

Şu parkın sahibi kimse bizi ilgilendirmez ama buradan bir anons yapalım:

 

Üzerinde kırık ahşap oturma alanı bulunan, karanlık, 5 milyon liralık park bulunmuştur. Sahibinin Karasu sahiline gelmesi rica olunur.