Ayşenur Elmacı'nın "Sakarya tamam, sıra Karasu’da" başlıklı köşe yazısı

Siyasetin çok farklı bir kulvar olduğunu hep birlikte gördük. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yoluna devam edecek olan isim Ekrem Yüce’nin olacağını hemen hemen her alanda dile getirdiler.

Ancak genç, dinamik, çalışkan isim olan Yusuf Alemdar’ın aday gösterilmesi şaşkınlığa neden olsa da adaylığı olumlu karşılandı.

Sakarya için hayırlısı olsun.

Aday tanıtım töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Yusuf Alemdar’ın elini kaldırırken orada mevcut Başkan Ekrem Yüce’nin de olması bence çok güzeldi.

Siyaset için kimse kimsenin kalbini kırmamalı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem Alemdar’ın hem Yüce’nin elini kaldırması kırgınlık varsa da ortadan kırgınlıkların kalkması noktasında çok güzel bir adım oldu.

“Her şey için teşekkür ederiz Ekrem Yüce” demek kimseye bir şey kaybettirmez. Kazandırır.

Sakarya için Alemdar büyük bir şanstır.

Alemdar’ın Serdivan Belediyesi’ndeki disiplinini, çalışkanlığını Büyükşehir’e de yansıtırsa çok güzel projelere ve çalışmalara imza atacağını düşünüyorum.

Sakarya için, Alemdar için hayırlısı olsun inşallah.

Karasu, Kocaali ve Ferizli halen beklemede ve henüz aday belli değil.

Stresli bir hafta olacak. Herkes sessizliğini koruyor. Mevcut Başkan İshak Sarı görüntü olarak çok rahat ve kendinden emin görünüyor.

Karasu için net analiz yapamıyoruz. Birbirinden değerli isimler aday adayı şu anda ve hepsi heyecanla adayın açıklanacağı günü bekliyor.

AK Parti Karasu Belediye Başkan adaylığı için kimin ismi çıkar bilinmez ama ilçede dolaşan dedikodularda MÜSİAD Sakarya Başkanı Karasulu İsmail Filizfidanoğlu’nun isminin geçmesi acaba mı dedirtiyor.

Bunun yanında Yakup Ayar, Ömer Babalıoğlu, Yakup Altıntaş, Zeki Yılmaz ve aday adaylığını ilk açıklayan isim olan Kamil Özen’nin çok güçlü olması net bir analiz yapamamamıza neden oluyor.

Yine aynı şekilde inşallah kırgınlık, dargınlık olmadan bir seçim süreci geçirilir.

Bu hafta bekleyip göreceğiz. Karasu için hayırlısı olsun. Kazanan Karasu olsun inşallah.

Yeniden Refah Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı uzun süredir sessizliğini koruyan Avukat Recep Özdemir oldu. Bu güçlü isimlerin yanına birde Özdemir eklendi. Bu seçim çok hararetli geçecek. Recep Özdemir’in adaylığı açıklandıktan sonra birçok isim, Özdemir’in ismini olumlu karşıladı.

Muhalif partilerin ise şu anda sessizliğini koruması acaba halen ittifak görüşmelerinin devam ettiğinin bir göstergesi mi? Muhalefet partileri güçlü bir şekilde sahaya çıkarsa kimse şaşırmasın. Benden söylemesi.