Faruk Aydın'ın "Seçimdeki 3-5 kuralı" başlıklı köşe yazısı

Bu yazımda seçimdeki 3-5 kuralı uygulayarak yazının devamını sizin tamamlamanızı isteyeceğim. Bu yüzden bu yazıyı sizlerle beraber yazdık.

Aşağıdaki 3 soruya 5 ülke için yanıt verdiğinizde aslında kime ve neden oy vermeliyim veya vermemeliyim gibi soruların cevapları için size yardımcı olacaktır.

- Dünyanın en iyi hukuk sistemine sahip 5 ülke sayın?

- Dünyanın en iyi ekonomisine sahip 5 ülke sayın?

- Dünyanın en iyi eğitim sistemine sahip 5 ülke sayın?

Birinci soruya cevap verdiğiniz 5 ülke diğer iki soru için de aynı olacaktır. Çünkü ilk önce en iyi hukuk sistemi için cevap verdiniz. Eğer bir ülkede hukuk sistemi iyi ise ekonomi, eğitim gibi alanlar da iyi olur.

Bu sefer soruların tam tersini cevaplayınız.

- Dünyanın en kötü hukuk sistemine sahip 5 ülke sayın?

- Dünyanın en kötü ekonomisine sahip 5 ülke sayın?

- Dünyanın en kötü eğitim sistemine sahip 5 ülke sayın?

Yine aynı şekilde birinci soruya cevap verdiğiniz 5 ülke diğer iki soru için de aynı olacaktır. Çünkü ilk önce en kötü hukuk sistemi için cevap verdiniz. Eğer bir ülkede hukuk sistemi kötü ise ekonomi, eğitim gibi alanlar da kötü olur.

İlk soruyu hukuk sistemi olarak sorup diğer kalan soruları değiştirdiğinizde yine aynı ülkeleri saydığınızı göreceksiniz. Bu yüzden seçimlerde birine oy verirken ilk önce adil biri mi değil mi onu sorgulamanız gerekir. Ülkemiz için en hayırlısının olmasını diliyorum. Esen kalın.

“Adalet mülkün temelidir” - Hz. Ömer