Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılında 3.118 insanın intihar ettiğini açıklıyor! Enteresan olan bir kaç gün önce Derince’de bir imam kendini astı. Geçtiğimiz günlerde bir genç kız, “1 liram kaldı, yemek yiyecek param yok” deyip canına kıydı. Yine İzmir’de bir oto lastikçisi kendini astı. Kimileri de siyanürle topluca canına kıyıyor!


Bunlar, toplumun halinin iyi olmadığının göstergesidir. Geçen gün bir profesör 2019 yılının on bir ayında 50 milyon depresyon hapının satıldığını söylüyordu. Yüce Rabb, bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürür der. Bizim dinimiz insanı yaşatmak için vardır.
 

Bence bu insanlara kanal, yol, havaalanından önce maneviyatını güçlendirecek yöntemler bulunmalı, İnsanın yaşamasını sağlamak için yatırım yapmalıyız. Bu durum sadece bizim ülkemize has değil bütün dünyadaki ülkelerin sorunu olmuştur.
 

Avrupa ülkelerinin durumu bizden iyimi? Asla, Avrupa’da intihar vakaları yoğun bir şekilde yaşanıyor. Sebebi de maneviyattan yoksun sadece maddeye bağlanmış bir hayat…
Gençler, belirli bir yaştan sonra tek başına yaşamayı tercih ederken, zamanla yaşama heyecanlarını kaybedip bunalıma giriyorlar. Yaşlıları da hiç bir yakını olmadan tek başlarına yalnız ve mutsuz ölüme gidiyorlar.

 

Maalesef dünya halkları kapitalistleştikçe mutsuzlaşıyorlar. Para ve teknoloji, insanı mutlu etmediği gibi mutsuz ve yalnız bireylere dönüştürüyor. Kısacası aile yapımız çöküyor. Rabb’im bizlere iman ve ahlak zenginliği versin.