Ayşenur Elmacı'nın "Vekillikte sıralamanın önemi" başlıklı köşe yazısı.

2023 Haziran ayında yapılması planlanan genel seçimlerinde kuzey bölgesinden milletvekili adaylığı için, milletvekili adayı çıkacağını konuşulan bölgemizin adayları Selçuk Kılıçaslan, Ahmet Acar, Hüseyin Avni Şahin, Lütfi Bayraktar ve Abdullah Çatalbaş’ın çalışmalara hız verdiğini görüyoruz.

Kuzey bölgemizden milletvekili adayı çıkacak olan ve çalışmalarına alenen başlayan Selçuk Kılıçaslan’ın, Ahmet Acar’ın, Hüseyin Avni Şahin’in, Lütfi Bayraktar’ın ve Abdullah Çatalbaş’ın partilerden hangi sıraların verileceği ilçede merak konusu oldu. Yapılan analizler doğrultusunda kuzey bölgemizin milletvekili adaylarının listelerinde kaçıncı sırada olacağı ise şu şekilde yorumlanıyor.

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan’ın mevcut Milletvekili Ümit Dikbayır’ın Ankara’dan veyahut İstanbul’dan aday gösterilme durumu olursa Selçuk Kılıçaslan 1. Sıradan aday gösterileceği konuşuluyor. Aksi takdirde Dikbayır tekrardan Sakarya’dan aday gösterilirse Kılıçaslan 2. Sıradan milletvekili adayı olacağı öngörülüyor.

Kocaali Belediye Ahmet Acar’ın ise Ak Parti Sakarya Milletvekilliği için çalışmalarına hızla devam ettiğine şahitlik ediyoruz. STK toplantılarına, esnaf ziyaretlerine devam eden Ahmet Acar’ın ilk dördün içinde aday gösterileceği konuşuluyor. 1, 2 veyahut 3. Sıradan yarışa gireceğini düşünülmeyen Ahmet Acar’ı şahsi olarak bu denli güçlü bir çalışma içerisine girmiş olması ilk üçte de yer alabilir düşüncesine de sürüklüyor herkesi.

Geçmiş Dönem Cumhuriyet Halk Partisi 2. Sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Avni Şahin ise çalışmalarına basının önünde değil de bire bir gerçekleştirdiğini görüyor ve duyuyoruz. Çalışmalarını ve sık sık ziyaretlerde bulunduğuna da bire bir şahitlik ettiğimiz Şahin’in de adaylık için Kuzey bölgesinden çalışmalara başladığını söyleyebiliriz. Aynı şekilde Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un İstanbul veyahut Ankara’dan aday gösterildiği takdirde 1. Sırayı Hüseyin Avni Şahin’in alacağı konuşuluyor.

Ak Parti Sakarya Milletvekili adaylığı için çalışmalarına başlayan Fiskobirlik Genel Başkanı Lütfi Bayraktar’ın 5 veyahut 6. sıradan bu yarışa girebileceği düşünülüyor. İlk dörde girebileceği düşünülmeyen Bayraktar’ın 4’ten sonrasına koyulursa da ne olacağı konusunda net bir durum gözlenememektedir. Aynı şekilde Bayraktar’ın da çalışmalarına devam ettiğini görüyoruz. Ancak sıralama konusunda vatandaşlar net bir açıklama yapamıyor.

Karasu Deva Partisi İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş’ın ise Sakarya milletvekili adayı olarak 1 veyahut 2. Sıradan aday olacağı konuşuluyor. Gelen bilgiler doğrultusunda Çatalbaş’ın çalışmalarına başladığı gözlemleniyor. Kuzey bölgemizin değerli isimleri olan Selçuk Kılıçaslan, Ahmet Acar, Hüseyin Avni Şahin, Lütfi Bayraktar ve Abdullah Çatalbaş’ın adaylıkları açıklandığı takdirde vatandaşlarımızda, bölgemizin adayı seçilsin derse ve sıralama doğrultusunda, parti gözetmeksizin destekleyeceği aşikar gibi duruyor.