Karasu’da AK Parti’den belediye başkan aday adaylığını açıklayan bir isim de Karasu Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi görevini sürdüren Yakup Ayar oldu. Ayar, Saklıbahçe’de düzenlenen ve Karasu basınının yer aldığı toplantıda, aday adaylığını eşi Sümeyye Ayar ile birlikte açıkladı.

2019 yılında da aday adayı olduğunu ve o zamanki şartların kendi lehine gelişmediğini söyleyerek sözlerine başlayan Yakup Ayar, “Bugün de yaptığımız istişarelerle aday adayı olmaya karar verdik. Karasu için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KARASU’YU İYİ ANALİZ ETTİK

Karasu’yu iyi analiz ettiğini söyleyen Yakup Ayar, “Karasu’nun mevcut durumu, gelecek vizyonu ve ihtiyaçlarını bir rapora dönüştürdüm. Yapılması gerekenleri planladık ve projeler hazırladık. Yukarıdan olumlu dönüşler de aldık” ifadelerini kullandı.

HAZIRIM MESAJI VERDİ

Siyasete, belediye başkanlığı hedefiyle girdiğini dile getiren Ayar, “10 yıldır siyasetin içerisindeyim. Büyükşehir’de tüm komisyonlarda çalıştım. 2019 yılında aday adaylığı başvurusu yaptım. O yıl, beş yıllık siyasi geçmiş ve genç yaşımıza rağmen iyi tecrübeler edindim. Bu dönemin daha doğru bir zaman olduğuna inanıyorum. 35 yaşındayım ve görevi layıkıyla yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

HEDEF 30 BİN

Karasu’nun tüm mahallelerinde herkese ve her kuruma rahatlıkla ulaşabileceğini ve temas edebileceğini vurgulayan Yakup Ayar, “Belediye başkana dayı gösterilirsem, 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın oyu sayısını hedefliyorum. Bu sayının altındaki oy sayısı başarı sayılmayacaktır. Bu nedenle hedefim 30 bin oy almak. Yoksa başarılı olduğumuzu söylememiz mümkün olmaz. Bu oyu da alabileceğimi düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.