Bir haftayı yoğun bir şekilde geçiren muhtarlar nihayet rahat bir nefes aldı. Beş yıl önce birlikte yarıştığı Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu’na 21-17 kaybeden Türker Tetik, Pazartesi günü gerçekleşen seçim yarışını 20-18 kazandı. Beş yıl önce 4 oyla kaybeden Tetik, bu yıl 2 oyla kazanmanın heyecanı içerisinde... Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi iletelim. Seçimde dikkat çeken durum, Topaloğlu’nun yönetiminde yer alan Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş’ın, yine Topaloğlu’nun el verdiği Türker Tetik’e karşı bir listede yer alması gözlerden kaçmadı. Hasan Tabiloğlu’nun yönetimi genç ve yeni muhtarlardan oluşuyordu. Gençlerin, tecrübelilere karşı iki oyla kaybetmesi bir başarısızlık değildir. Kendilerini de tebrik etmek gerek, iyi çalışmışlar. Muhtarlara verilen yemekte Yusuf Sağır da “Bir sonraki seçimin adayı” olarak kendini tanıttı ve iki başkan adayı ile fotoğraf çektirince, planlarının da tüyosunu verdi aslında. Karşısına kim aday çıkar bekleyip göreceğiz. Karasu için şimdiden hayırlı olsun inşaAllah.

 

Karasu’ya yakışacak

 

Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşaatının ihalesi yapıldı ve yeni binanın temel atma töreni için gün saymaya başladık. Proje göz dolduruyor. Karasu’nun ihtiyacı olan bir hizmet binasına nihayet kavuşuyoruz. Bu vesileyle emniyet personel sayısının da artmasını umuyoruz elbette. Nüfusumuz 65 bini geçti. Yazın ise malum 5 katı... İlçe nüfusu 100 bini geçerse, yeni birimlerin de Karasu’ya verileceğini öğrendik. İlçemiz büyüyor, bu gidişle Karasu, Kocaali ve Kaynarca birleşir, kuzey tek ilçe, merkezi de Karasu olursa kimse şaşırmasın. Yeni emniyet binamız da hayırlı olsun.

 

Yollar tamam da ya park?

 

İlçe merkezinde kanayan yara olan yollarımız, tabiri caizse çiçek gibi oluyor. Kaldırımlar keza öyle... Peyzaj da çalışmaların makyajı oldu. Her şey harika... Ama adı park sorunu olan nur topu gibi bir çocuğumuz oldu. Bırakın Pazartesi’yi, diğer sakin günlerde dahi park etmek için en az 3 tur atıyoruz. Ara sokaklarda ve merkez camii civarında tek yön uygulamasına geçilmesi planlanıyor. Trafik akışını olumlu etkileyecek ama tek sıra park ile çok sayıda aracın park sorunu yaşamasına da zemin hazırlanmış oldu. Gülün dikeni mi diyelim, yoksa bir sorun mu bilemedik. Bildiğim tek şey varsa, ben park için 2-3 tur atıyorsam, saygısızca ikinci sıra park oluşturan şoförlere kesin cezayı, lütfen acımayın değerli Emniyet Ekipleri. Bu yaşa kadar öğrenememişler, belki ceplerindeki Atatürk’ten ayrı kalınca öğrenirler.