2 - 3 gün alkışlayıp sonrasında unuttuğunuz sağlık personeli var ya, hala Covid-19 ile mücadele ediyor, bilin istedim. Başkalarının sağlıklarını düşünmekten kendi sağlıklarını, çocuklarını unutan sağlık çalışanlarımız var. Onlara çok şey borçlu olduğumuzu unutmayın, demek istedim.

 

Günümüzde insanlar çok şey elde etmişlerdir. Fakat eğitim ve özellikle “sevgi eğitimi”ni ihmal etmişlerdir. Sevgi ve hoşgörüyü yitirmişlerdir. Bu da bir toplumu felakete getirir, bilin istedim.

 

Öğrencilerini okutmaktan kendilerini unutan öğretmenlerimiz var, bilin istedim.

 

Kurban geliyor ya, kurbanı kesip belirli bir kısmını fakir fukaraya dağıtmak zorundasınız. Yani kurban kesemeyen kardeşlerinizle paylaşmak zorundasınız, bilin istedim.

 

Ömür dediğimiz, bir varmış bir yokmuş. Kimsenin kalbini kırmaya değmez, bilin istedim.

 

İnsan insanı ya tamamlayamadı ya da tam anlayamadı, bunu da bilin istedim.

 

“Yaş 35, yolun yarısı eder” diyen şair bile 46 yaşında vefat etmiştir. Evdeki hesap çarşıya uymuyor. Zamanın kıymetini, sevdiklerinizin değerini bilin istedim.

 

Karşınızdaki insan sizi hayatında nereye koyuyorsa siz de onu tam oraya koyacaksınız. Ne eksik ne de fazla, bilin istedim.

 

Zincirler kırıldı, Ayasofya açıldı, bilin istedim. Ayasofya'ya bundan sonra biletsiz girilir, abdestsiz girilmez, bilin istedim.

 

Yazılarımı okuyup yorum yapan okurlarımı çok seviyorum, bilin istedim.