Sağlık Bakanlığı ve TÜİK tarafından ortaklaşa başlatılan Koronavirüs taraması Karasu’da da başladı. Cumartesi günü ekipler sahaya inerek TÜİK tarafından belirlenen adreslerde başlatıldı. Buradan anlaşıldığı üzere Karasu’da her hanenin kapısı çalınmayacak. Bir tür anket gibi her ilde belli örneklemler alınarak bu test uygulanacak.

 

Karasu’da belirlenen adreslerdeki kişilerden kan örneği ve sürüntü örneği alınacak. Korkulacak bir işlem değil. Bu örnekler, Sakarya’daki “COVID-19 Yetkilendirilmiş Tanı Laboratuvarı”na gönderilecek. Tarama testini yaptırmak ise zorunlu değil. Ama ayağımıza kadar gelmiş bu test fırsatını şahsen ben geri çevirmez ve kendimden emin olmak isterdim.

 

Karasu İlçe Sağlık Müdürü Yavuz Selim Özdin, test için resmi plakalı araçlarla sağlık ekiplerinin adreslere gideceğini belirtti. Vatandaşın ekiplere kimlik sormaları için de uyarıda bulunmayı ihmal etmedi. Bu çalışmayı fırsat bilecek kötü niyetli kişilere fırsat verilmemesi için hassas bir düşünce ve dikkate alınması gereken bir uyarı.

 

Kapıları çalınacak hanelere basit sorular sorulacak. Evde kaç kişi var, ad-soyad, telefon vs… Kısa bir anket ve örneklem almanın dışında başka bir talepte bulunulmayacak. Testler ise tamamen ücretsiz. Peki test sonucunda bizi neler bekliyor olacak? Sakarya olarak bu testten geçme ve kalma olacak mı?

 

Bu testten olmasa da bu süreçten kalmamız an meselesi. İl basını bangır bangır yazıyor, vaka sayılarında artış var diye. Sokakta özellikle maskesiz gençlerin sayısı artıyor. Pek çok kişi pandeminin bittiğine inanıyor ve maske takmayı ısrarla reddediyor. İşletmelerde ateş ölçme ve maske kontrolü yok.  Yani test sonucunu beklemeye gerek de yok. Biz galiba sınıfta kaldık.