Sakarya’da Sakaryaspor’dan da yaşça büyük olan Karasuspor’u anlatmaya bugün üçüncü bölümle devam ediyoruz. Sarı Kırmızılı ekibin Sarı Kırmızılı futbol defterinde 1960’lı yıllara doğru gidiyoruz. Cafer Erdoğan’ın ifadeleriyle Başarılı olduğu yılların içinde kimler vardı? Namık Akbaş, Erhan Avcı, Şakir Hasret, Rahim Hasret, Mesut Ramazanoğlu, Metin Bıçakcı, Hüseyin Kır, Kemal Akbaş, Onur Kır, Yücel Yönsel, Erol ve Yaşar Özarutan, İsmail Hakkı Bal, Yücel Yönsel, Emin Demircili efsane kadronun olduğu yıllara imza atan oyuncular olarak Karasuspor’un futbol kitabındaki çok gerilerde kalan yıllara imza atmışlar, ter akıtmışlar.

 

Gelin yavaş yavaş 1964 yılından başlayarak 2000 sonrası yıllara yaklaşalım. 1964 sezonunda Karasuspor’un kadrosunda M. Ali Alankaya, Metin Bıçakcı, Yüksel Yönsel, Çetin Karasu, Kemal Akbaş, İhsan Bal, Orhan Yılmaz, Mustafa Kapkın, Adnan Kambur, Lütfi Fikret. 60 ve 64’lü yıllarda oyuncu grubu içinde olanlardan Onur kır, Hüseyin Kır ailesinin, Metin Bıçakcı’nın da Bıçakcı ailesinin bir parçası olarak Karasuspor’a futbol yüreklerini taşıdıklarına tanık oluyoruz.

 

 

1970,  1980 ve 1988’li yıllara  bakış

 

Karasuspor’un geçmişini anlatmaya bu güne yakın yılları inceleyerek devam ediyoruz. Bugün 60 yaş üstü futbol bedenleri içinde gezen Haldun Aslan, İsmail Ekşi, Şaban Zengin (kaleci) Hüseyin Muti, Zeki Çakır, Hayrullah Çiğerim, İsmail Dingıllı , İsmail Çakır, Mustafa çakır, Mustafa Kaçar, Kader Çetin, Atilla Bıçakcı, Mustafa Püskül, Haluk Aslan, Tuncay Püskül, Telli Mustafa, Fikret Terzioğlu, Hüseyin Abalı, Mahir Kozluklu, Nedim Karapınarlı, Hüseyin Güven, Ruhan Cevdet. Bu yıllarda Karasu’nun tarihine düşülen notta Selahattin Tatlı’nın karşılıksız katkıları önemli rol oynar.

 

Gelin 1978 yılına bir göz atalım.  Haldun Aslan, Hüseyin Muti, İsmail Çakır, İlhan Dikici, Atilla Aldemir, Hüseyin Abalı, Zeki Çakır, İlhan Dikici, Atilla Aldemir, Mustafa Çakır, Recep Kara, Mustafa Püskül, Haluk Aslan, Ünal Aldemir.

 

Yıl 1988. Bakalım, sarı kırmızılı futbol ajandasında hangi isimler var? Cüneyt Şener, İsmail Çakır, Şenol Ekşi, Mustafa Kaçar, Mustafa Çakır, Hikmet Kara, Turan Aslan, Abdullah Şentürk, İsmet Yiğit, Mustafa Hırac, Burhan Erdoğan, Erol Aygüneş, Mustafa Püskül.

 

1970 ve sonrasının bıraktığı izler

 

Karasuspor’un Sakarya amatör futboluna ayak bastığı yılları içinde yer alan 1970 - 1988 yılları içerisinde gezen futbol yılları içinde şampiyonluk olmasa da Sakarya amatör futbolunun içinde ön saflarda olan takım unvanını sarı kırmızılı renklerin içine taşıdığı görülür. Karasuspor o yıllar da futbolun toparlanma ve de kendinden güçlü takımlara kafa tutma sürecinde karşısına imkan olarak daha zengin müessese ekipleri çıkar. Onların korkulu rüyası olur ama onlardan şampiyonluk koparamaz. O zamanın futbol kalitesi göz önüne alındığında Karasuspor’un verdiği mücadelenin içindeki zorlu yıllar daha fazla hissedilir.

 

NOT: Haftaya Karasuspor dörtte, Karasuspor’un mazisinde iz bırakan,  Kunduracı Tuncay Püskülü, Kuyumcu Yaşar Akman’ı ele alacağız. İkisi de rahmetli oldu. Bu iki isimden yola çıkarak Karasuspor tarihinde başkanlık yapan isimleri sizlerle buluşturacağız.

 

 

Yüz yıl değil 100 sayı

 

Öncü Karasu Gazetesi, Karasu’nun en genç medya organı. Sahibi bir kadın. Çağdaş, aydınlık yüzlü bir kadın. İdealist, heyecanlı, yüreği güzelliğe koşmak adına kıpır kıpır atan bir genç kız. Bir kızın, bir bayanın Karasu’da medya pazarına çıkıp kendinden daha önce yola çıkmış olanlarla yarışması, yüzüncü sayıya, “Merhaba” demesi bir emek, bir alın teri, bir sevgi ürünüdür.

 

Karasu medyanın yazarçizer, çalışan kadrosu da genç ve dinamik bir yapıya bürünmüş. Öncü Karasu’nun iki numaralı ismi yemekte yaptığı konuşmada, “O kadar çok genişledik ki, sayfalar bize yetmez oldu. O kadar çok geliştik ki, artık köşe yazarları isteğine bile karşılık veremiyoruz” dedi. Öyleyse eğer, biz de yerimize sahip çıkalım ki koltuk elden gitmesin.

 

Öncü Karasu’ya kısa süredir katkı veren biri olarak onların 100 sayı heyecanı içinde oldum. Çorbada tuzum olduysa, ne mutlu bana. Ben genç, geleceğe hırslı, istekli, idealist yaklaşımla koşan gençleri severim. Bu nedenle de Öncü Karasu’ya  gücüm yettiğince fırsatım oldukça yardım etmeye, onların ilçe medyası içinde daha yukarılara, daha fazla sayılara, yıllara koşmaları adına onların yanındayım.

 

Nice 100 sayılara Öncü Karasu. Aman, gençler pes etmeyin! Çünkü 100 sayı şimdilik ilk heyecan. Bu heyecanın yerinde de saymaması için bugün, dünden daha fazla arzulu istekli çalışmak zorundasınız.