Her şeyi okuyarak öğreniyor insan. Bir de yaşayarak öğreneceğimiz şeyler var hayatta. Hem de ne öğrenmek...

 

Şüphesiz bu Korona, hepimize en çok da sağlığın ve zamanın en değerli varlığımız olduğunu öğretti. Hem de nasıl öğretti, bir bilseniz. Ailenin ne kadar önemli bir kurum olduğunu, eşlerimizin ne kadar zor iş yaptıklarını; sağlık çalışanlarının polis ve jandarmanın, futbolcu ve sanatçılardan daha değerli olduğunu...

 

Bu sene Ramazan'ın olması gerektiği gibi olacağını, Ramazan'ın evinde ailenle, tabii ki fakir fukarayı da duyurarak geçirebileceğini öğretti.

 

Fakir kimsesiz ve yetim hakkının yenmemesi gerektiğini, camilerin ibadethane yeri olduğunu, dedikodu yapılacak yerler olmadığını öğretti. Etrafında önce aç yetimler varken 3 - 5 defa umreye gitmemesi gerektiğini öğretti. Dostlarımızın, arkadaşlarımızın ne kadar değerli olduklarını hepimize öğretti. Ayrıca silahın değil de sağlık malzemelerinin önemli olduğunu, hayvanların hayvanat bahçesinde neler hissettiğini, fakirin de zenginin de aslında eşit olduğunu, seçeceğimiz insanları seçerken adam gibi olanlardan seçmemizi geç de olsa bazılarımız çok şey öğrendik.

 

Bu Korona bize bunları öğretti de bazılarına maalesef hiçbir şey öğretememiş. Millet, can derdinde onlar mal derdinde. Önüne gelen bu salgını kendince fırsatı çevirmiş. Pazarlar, marketler ateş pahası. 5 liralık şey 10 lira, 50 liralık şey 100 lira olmuş. Limonun kilosu 8 lira iken ne oldu da 18 lira olmuş? Sarımsak 15 lira iken 80 - 100 lira olmuş. Biz akıllanmayız. Baktım çözülecek gibi değildi, bir düğümde ben attım misali.

 

Pazar, marketler, esnaf böyle de kurumlar durur mu? SEDAŞ tüm birimlerindeki çalışanları durdurup hepsinin fatura yazmaya çekmiş, duydunuz mu? Çünkü para oradan geliyor. Kapı kapı dolaşıp virüsün yayılmasına sebep olacaklar. Kanımızı emdiniz yeter. Biraz sabredin. Faturalara dikkat edin, 26 günlük yazarak bir ayı bile bekleyemediler. Faturalar öncekilerden çok farklı.

 

Akıllanır mı insanoğlu, akıllanmaz. Bu, sadece bir örnek... Allah aşkına, şöyle bir düşünelim; hem salgın var hem de mübarek Ramazan. Böyle şeyler bize ne kazandırır ki? Hiçbir şey kazandırmaz. Fakat çok şey kaybettirir, bilesiniz.

 

Arı kovanına çomak sokmaktan vazgeçmelerini öneririm, dinlerlerse...

 

Her şeyi bilen değil, kadir kıymet bilen insanlar olsun hayatınızda. Sağlıkla kalın...