Sakarya’da Süper Lig’de ve alt liglerde yaşanan bazı olayları seyrederken, takip ederken futbol adına vallahi billahi utanıyorum. Bakın  bu sezonu  sonu yaklaşırken çıkan olaylara, kimler var olayların içinde:

 

Çınarlık - Kızılcık maçında hakem kafa yedi. Hendek Dereköy - Arifiye maçının devre arasında konuk takımın oyuncuları sille tokat taraftarlarca darp edildi. Yalan değil. Resimler, görüntüler yalan söylemenize engel olur. Tekspor - Hacımercan maç sonunda yaşanan olayları yazmaya, bu takımların futbolumuza verdiği hasarları anlatmaya dilim varmıyor be.

 

Ömrüm sahalarda geçti. Futbolun her kademesinde, her yerinde varım. Sporun içine çirkinlik sokan takımları hiç sevemedim. Siz sevdiniz mi? Bakın, iyi bakın, olay çıkaran takımların bizim ilin futbolunun kalkınması için ne yapmışlar? Ben söyleyeyim koskocaman bir hiç. Futbolun içine, kazanmak adına vahşeti sokan hiç bir takımı sevemedim. Maalesef futbolu yönetenler, futbol terörünü besleyen kulüplere, örnek alınacak, gelecekte olası bu tür olayların önünü kesecek bir ceza verememiştir. Yani sizin anlayacağınız, onlar da günü kurtararak, futbolumuzun bu hale gelmesine el veriyorlar.

 

Kama’dan sonra gelen ASKF yönetimi de başkanıyla, Zımba efendiyle beraber, günü idare pozları sergiliyorlar. Hakemler, ya sizler? Yaşanan arbedeyi görüp de maçı nasıl oynatırsınız? Hakeme yapılan ufak bir şiddetli saldırıda,  maçı tatil edenlere soruyorum, soyunma odası önünde sille tokat dayak yiyen oyunculardan, sağlıklı futbol oynamasını nasıl beklersiniz? Hakemler de düzeninin korkak düdükleri olmuşlar.

 

Corona Virüs nedeniyle iyi ki maçlar seyircisiz oynanıyor, ya seyircili oynansaydı maçlar? Ne olurdu acep halimiz? Bir başka ayrıntı, futbolun içinde son haftalarda karşımıza çıkan giren yatışlar, kalkışlarda sezon sonu vizyona giren bu işin bir başka çirkin yüzü. Ben bu filmleri seyrede seyrede yetmişime geldim. Öyle gözüküyor ki biz bu sezon sonu yaşanan futbolumuz içindeki bu çirkinlikleri yaşarsak daha çok göreceğiz. Bu kokuşmuş düzen yerini güzelliklere adaletli davranışlara kolay bırakmıyor.

 

NİHAYET MAÇLAR ERTELENDİ

 

TFF’nin maçları oynatma inadına Bakanlık dur dedi. Hakemlerin bile açıklandığı gecen hafta Çarşamba’dan sonra gelen günde Bakan Kasapoğlu çıktı maçların Coronovirüs nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu. TFF’nin seyircisiz oynatma kararı ne kadar yanlışsa, Bakanlığın maçları tehir edip ileri bir tarihe ertelemesi de bir o kadar doğrudur. Keşke bu kararı özgür iradesiyle TFF verseydi. Ama veremezler, onlar topu taca atarlar ki iktidar bu kararı versin, iktidar alkış alsın. Bu konu üzerine daha çok şey yazılır çizilir de bu haftalık kısa keselim. Karantina altındayız, evde vakit çok, haftaya yeni gelişmeler ışığında farklı şeyler yazarız inşallah.