Ayşenur Elmacı'nın "Yerel seçim heyecanı" başlıklı köşe yazısı

Yerel seçim heyecanı Karasu’da şimdiden başladı. Büyük Birlik Partisi Karasu İlçe Başkanı Tuncay Şeker, yerel seçimlere kendi adayları ile birlikte gireceklerinin kararını alarak ve herhangi bir parti ile ittifaka ortak olmayacaklarını söyleyerek seçim çalışmalarına başlayacaklarının altını çizdi.

Büyük Birlik Partisi’nin Karasu Belediye Başkanlığı için çıkartacakları aday ise daha netleşmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise geçmiş dönem İYİ Parti’nin ittifak adayı olan Dr. Kerem Erksoy saha çalışmalarına seçimden bu yana devam ettiğini ve yerel seçimler için tekrardan çalışmalarını yürüttüğünü görüyor ve duyuyoruz.

Dr. Kerem Erksoy’un akabinde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Avukat Aykut Süt’ün de yerel seçimler için aday olacağı konuşuluyor.

CHP'de yerel seçim heyecanı Karasu’da Kerem Erksoy ile Aykut Süt arasında geçecek gibi duruyor. Bizim insanımız denenmişi denemeyi sevmez ancak Kerem Erksoy’un tekrardan bu yarışa girip girmeyeceği ilçede merak konusu oldu. 2019 Seçimlerinde İYİ Parti ittifakı ile 11 bin civarında oy alan Dr. Kerem Erksoy’un da aday olmak için saha çalışmaları yaptığını duyuyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde basına kapalı bir toplantı yapıldığı ve o toplantıda Cumhuriyet Halk Partililerin Aykut Süt'ü belediye başkanı olarak görmek istediğini beyan ettikleri konuşuluyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Karasu'da başkan adaylarından Aykut Süt ve Kerem Erksoy arasında tercih yapacağı şimdiden kulislerde konuşuluyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde ise mevcut Başkan İshak Sarı’nın adaylığı tekrardan konuşulurken, bir yandan da SASKİ Müdürü Ömer Babalıoğlu’nun da AK Parti’den aday olacağı gündemde yer alıyor.

Mevcut Başkan Sarı’nın beş yılda Karasu’da yaptığı çalışmaları başarılı bulan ve tekrardan adaylığını destekleyecek olan kesimin yüksek olacağını düşünüyorum. Ancak Sarı’nın tekrar aday olup olmayacağı konusunda net bir açıklama yok.

Diğer yandan SASKİ Müdürü Ömer Babalıoğlu’nun ismini çok duyuyoruz. Her kesime hitap eden isim olan Babalıoğlu’nun belediye başkanlığına seçildiği taktirde çok güzel çalışmalara imza atacağı sokakta en çok konuşulanlar arasında yer alıyor.

Yerel seçimlere ittifakla değil kendi adayları ile gireceği konuşulan İYİ Parti’de ise Karasu İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu’nun belediye seçimleri için aday olacağı konuşulurken saha çalışmalarına devam eden Sarıoğlu’nun konuyla ilgili şu anlık bir açıklaması yok.

Ancak tabanda Sarıoğlu’nun adaylığı için desteğin de yüksek olduğu konuşuluyor.

Şu ana kadar sahada belediye başkanlığı için ismi geçen isimler CHP’de Avukat Aykut Süt ve Dr. Kerem Erksoy’un, AK Parti’de mevcut Başkan İshak Sarı ve Ömer Babalıoğlu’nun, İYİ Parti’de ise Hasan Sarıoğlu’nun ismi geçiyor.

Yüksek ihtimalle Karasu’da partilerin çoğunluğu kendi adayları ile birlikte seçime gitme kararı alacak gibi duruyor. Sahada konuşulanlar şu anlık bu kadar. Yeni gelişmelerle tekrardan burada siz değerli okurlarımızla birlikte olacağız.

Hayırlı haftalar…