14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için Kuzey bölgesinden ismi geçen Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, başkanlık görevinden istifa etmediğini ve milletvekilliği aday adayı olmayacağını duyurdu. Başkan Acar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

TELEFONLA ARANDIM

“14 Mayıs 2023 Milletvekili Seçimleri için aday adaylığı başvurusu yapmak isteyen ve Belediye Başkanlığını sürdüren biri olarak, sürecin başından itibaren AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı’na talebimizi ilettiğimizi, yapılacak değerlendirme sonucu tarafımıza verilecek cevaba uygun hareket edeceğimizi gerek hemşerilerimize ve gerekse siyasi büyüklerimize ve kamuoyuna bildirmiştik. Aday adaylığı başvurusu için gerekli koşul olan kamu görevinden istifa için son tarih olan dün (16 Mart Perşembe), öğlen saatlerinde, Sakarya’dan sorumlu Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı kıymetli büyüğümüz tarafından telefonla arandım ve beklediğim cevabı aldım.

CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ

Sayın Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanımızın ‘Belediye Başkanlığı görevini sürdüren arkadaşlarımızın milletvekili aday adaylığı için istifa etmeleri uygun değildir’ şeklinde ilettiği karar tarafıma tebliğ edildi. Bu cevap üzerine ben de sürecin başından itibaren belirtmiş olduğum üzere aday adaylığı için istifa etmedim, dolayısıyla başvuru yapmıyor ve Kocaali Belediye Başkanlığı görevime devam ediyorum. Bu süreçte hep yanımda olan bölgemizin sivil toplum kuruluşlarına, teşkilat mensuplarımıza ve kıymetli hemşerilerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Gelecek günlerin güçlü ve müreffeh Türkiye yüzyılı olması idealiyle, bize yakışan şekilde canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, durmak yok yola devam.”

Güler Çınasoğlu’nun haberi...