Belli kişilik benzerlikleri gösteren siyasi liderler, farklı dönemlerde yaşasalar da benzer söylemlerde bulunuyor. Farklı ülke, farklı millet, farklı tarihler, farklı yönetim biçimleri ve farklı kültürler olmasına rağmen ilginç ifadelerde bulunuyorlar. Bu ifadelerin ana teması "Ben gidersem devlet yıkılır." düşüncesi. Bu düşünceyi içselleştirip halklarına da empoze etmeye çalışıyorlar.

Adolf Hitler: "Ben düşersem, Almanya yok olur." demişti. Almanya ikinci dünya savaşını kaybetti. Hitler intihar etti. Ağır savaş tazminatları ödedi. Ülke doğu-batı diye ikiye bölündü. Batı Almanya, ABD yardımları ve kapitalist düzenle yönetildi. Doğu Almanya, Rusya yardımlarıyla kominizm ile yönetildi. 1961'den 1989 yılına kadar Almanya bu şekilde yönetildi. Almanya yıkılmadı. Günümüzde dünyanın en büyük ilk beş ekonomisinden birine sahipler.

Josef Stalin: "Ben gittiğimde, kapitalistler sizi kör kedi yavruları gibi boğacak." dedi. 1924'den 1953'e kadar 29 yıl ülkeyi tek başına yönetti. Döneminden sonra kimse Rusya'yı boğamadı. 1991'de Sovyetler Birliği dağıldı. Rusya gene yıkılmadı. Günümüzde Putin'de benzer söylemlerde bulunuyor. Ağır yaptırımlar görüyorlar. Yarın Putin gittiğinde Rusya gene yoluna devam edecek.

Donald Trump: "Beni azlederseniz piyasalar çöker, herkes yoksullaşır." demişti. 2017 yılında göreve başlayan Trump 2021 yılına kadar bir dönem ABD Başkanlığı yaptı. Büyük çalkantılı, skandallarla dolu bu dönemi sona erdi. ABD'de ne piyasa çöktü ne bir kayıp yaşadı. Sistemleri takır takır işlemeye devam ediyor.

Bunların dışında İspanya Kralı Frencesco Franco 36 yıl ülkesini yönetti. Antonio de Oliveira Salazar Portekiz'i 36 yıl diktatörlükle yönetti ve Benito Mussolini 21 yıl İtalya'yı tek başına yönetti. Benzer söylemleri vardı. Gittiler. Ne İspanya dağıldı, ne Portekiz yok oldu ne de İtalya bitti.

Recep Tayyip Erdoğan: "Ben gidersem, Devlet yıkılır." demişti yıllar önceki Muhtarlar Toplantılarından birinde. Dünde bu cümleye benzer bir cümle daha kullandı: "Akıl ve vicdan sahibi hiç kimsenin inkâr edemeyeceği bir gerçektir ki; dünyada her kim bu kardeşinize saldırıyorsa aslında Türkiye’ye saldırıyor demektir." dedi. 20 yıldır ülkeyi tek başına yöneten, hiç bir olumsuzluğu üstlenmeyen, son seçimi seçmenine size çay verecem kek verecem deyip onu bile vermeyen, koskoca ülkeyi bir mülteci cenneti haline getirmiş, Türk Lirasını tarihindeki en düşük seviyeye düşürmüş, kendine oy vermeyenlere türlü hakaretler savuran bir yönetici olarak kendini Türkiye ile eşleştirmiş.

Bir kaç örneğini verdiğim siyasetçilerin tamamının hatası kendilerini devletin milletin yerine koymaları. Hatta kendilerini daha üstün görmeleri. Bu bir güç zehirlenmesidir. Siyasetçiler gelir geçer devletler kalır. Bu söylemlere itibar edilmemesi gerekir.