Milletvekilliğinde ise İYİ Parti ittifakın ortağı kendi listelerinden seçime girdiğini ifade eden Ali Fethi Gürler, “Biz de Saadet Partisi, CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti olarak 5 siyasi parti Türkiye’nin tamamında ve Sakarya’da CHP listelerinden seçime giriyoruz. Seçmen iradesinin mecliste en güçlü şekilde temsil edilmesini amaçlıyoruz” dedi. Gürler, sözlerini şöyle sürdürdü:”

ANKETLER BELİRLEDİ

“Sakarya’da yapılan anketler sonucu birlikte seçime girilmesiyle en güçlü sonucun alınacağı tespit edildi. CHP listesinde Saadet Partili aday olarak ittifakın nişanesi olarak ağır bir sorumluluğum var. Daha önce CHP’ye oy vermemiş seçmenlerin CHP’ye oy vermesi noktasında çok daha büyük bir sorumluluğu taşıyorum. Buradaki çalışmalarımızın temelini daha önce CHP’ye oy vermemiş insanlara ittifakı anlatarak, neden bu şekilde seçime girdiğimizi izah ederek CHP’ye gönül rahatlığı ile oy verebileceklerini söylüyoruz.

HUKUK AYAKLAR ALTINDA

Tek bir kişinin ağzından yönetilen Cumhurbaşkanlığı sisteminde bakanların istifa etme hakkı bile yok. Biz bu sistemin faydasından çok zararı olduğunu müşaade ettik. Vatandaşımızın da bunu istemediğini gördük. Tek adam rejiminin son bulması, hukukun ayaklar altına alındığı, ekonominin çöktüğü, torpilin, adam kayırmanın zirve olduğu bu sistemin son bulması için Millet İttifakı’nı oluşturduk. Bütün farklılıklarımızı koruyarak, farklılıklarımızla ülkeyi yöneteceğimize inandık hamdolsun bir buçuk yıllık çalışmalarımızla da bunu gösterdiğimize inanıyoruz. Bunun olabilmesi için sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nın da Meclis’te çoğunlukta olması gerekiyor.

PAZAR ÇANTASI DOLMUYOR

Her gün markete, benzin istasyonlarına giriyoruz, buralarda siyasi görüşümüz ne olursa olsun hayat pahalılığıyla yüzleşiyoruz. Şu anda çalışarak ev ve araba alınamayan bir ülke haline geldik. İnsanız bunun farkında şu anda ev kiraları, işyeri kiraları ülkenin meselesi haline geldi. Ev sahibi ile kiracılar sorun yaşamaya başladı, ciddi adli vakalar meydana geliyor. İnsan ilişkilerini temelden bir sorun haline gelmiş durumda. Pazarlarda vatandaşımızı görüyoruz, pazar çantasının yarısını dolduramamış, doldursa da aylığının önemli kısmını oraya verdiğini üzgün bir şekilde ifade ediyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ HAKTIR

Türkiye’de bir avuç insan ülke sermayesini, kaynaklarını elinde tutuyor. Bu bir avuç azınlığın milyar dolarlık vergi borçları silinirken, esnafın, işçinin, garibanın vergi borcu altında eziliyor olduğu gerçeğini yaşıyoruz. Vergi yükü herkesten adil bir şekilde alındığında, ülke kaynaklarını ülke insanına hakça, adaletli bir şekilde paylaştırdığımız zaman, rekabeti koruyup, birilerine ihaleleri peşkeş çekmediğimiz zaman vatandaşımız ekonomik olarak rahatlayacaktır. 15 Bin liralık bayram ikramiyesi abartılı değildir, emeklinin hakkıdır. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olduğu Millet İttifakı iktidarında bayram ikramiyesi asgari ücret seviyesine getirilecektir”