Ayşenur Elmacı'nın "Bu sorun Karasu’nun, Karasuluların sorunu" başlıklı köşe yazısı:

Karasu sahilleri yeni bir kıyı erozyonu ile karşı karşıya. Geçen sene ardı ardına meydana gelen fırtınalar nedeniyle dalgaların kıyı yönündeki hareketleri tahribata yol açtı.

Yüksekliği beş metreyi bulan azgın dalgalar kumsalı oyarak yer yer üç metreye ulaşan setler oluşturdu. Bölge sakinleri mevsim şartları gereği patlayacak yeni bir fırtınanın 7 Şubat 2012’de olduğu gibi caddeyi aşarak geri planda bulunan yerleşim alanını basmasından endişe ediyor.

Birçok siyasi parti erozyon bölgesine gelerek açıklamalarda bulundu. A veya B partisinden birçok isim geçen sene o bölgedeydi.

Sorunun çözümü noktasında girişimlerde bulunmak yerine yaparsa cumhur ittifakı yapar, bölge siyasi malzeme haline gelmesin diyen MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara’ya sormayacak mı halk nerede bu cumhur ittifakı diye?

Her zaman birliktelikten bahsettim. Karasu hafife alınmayacak ilçedir. Siyaseti bir kenara bırakıp Karasu’nun elinden kayıp giden yatırımlar için el ele versek, yaparsak biz yaparızı bir kenara bıraksak ta el ele verip gücümüzü göstersek herkese daha güzel olmaz mıyız?   

Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk Pazartesi günü erozyon bölgesinin bulunduğu alana giderek açıklamalarda bulundu.  

Tek başınaydı. Neden tek başına açıklama verdi? Diğer ilçe başkanları da orada olsaydı kötü mü olurdu?

Bu sorun millet ittifakının, cumhur ittifakının sorunu değil. Bu sorun Karasu’nun sorunu, geleceğimizin sorunudur. Yaparsa cumhur ittifakı yapar diyenler o cümleyi kullanalı 1 sene oldu. Demek ki neymiş? Bu sorun sizin sorununuz da değilmiş, bu sorun Karasu’nun, Karasuluların ve geleceğimizin sorunuymuş.

Bu yüzden teker teker açıklama vermeye gerek yok. Birlikte hareket edilirse sesimiz daha gür, daha yüksek çıkar. Siyaseti bir kenara bırakıp azıcık Karasu’nun geleceği için çalışsak şaha kaldırırız ilçemizi.

Ben, biz demek bize hiçbir zaman fayda getirmedi. Bunu seneler boyu gördük ve halen daha görmeye devam ediyoruz.

BMC, Kibar Holding, Sakarya Uygulama Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Gelen giden Fen Lisesi yapacağız diyor. Ama icraat yok. Bunlar hep Karasu’da birlikte hareket edilemediği için kaybedildi. 

Bizim ilçemizde hep yatırımlar açıklandı. Ama hayata geçen yatırımlarımız hiç olmadı. Proje çıkartmak, proje açıklamak değil, bu projeleri hayata geçirmek gerek.

Yapılanlara güzel dediğimiz kadar, elimizden kayıp gidenlerin hesabını soramadık biz. Susuyorlar. Sussunlar. Bir gün bu ilçenin kaderini değiştiren birileri elbet gelir. Birlikteliğin en güzelini bizlere yaşatır. Dua etmekten başka ne yapabiliriz?

Her hafta bu sorunları yazıp çizdiğimiz zaman bu sorunlar ortadan kalkacaksa yazıp çizelim. Ama ben, biz dediğimiz sürece bu beyin yapımız değişmez bizim.

Birçok oda başkanı, birçok ilçe başkanı, belediye, kaymakamlık, sivil toplum kuruluşları verseniz el ele de gücümüzü göstersek herkese. Başaramayacağınız hiçbir şey yok. İstemek yeter.

“İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara”