Nevtan Angün'ün "Cumhur İttifakı 1 – 1 Millet İttifakı" başlıklı köşe yazısı:

Yaklaşık bir yıl önce kıyı ilçemizde erozyonu sorunu kendini gösterdi ve sahil yoluna 20 metre kala durmuştu. O günleri hatırlarsınız. Gazetelerde ve internet sitelerinde haberler, videolar mevcut. Siyasiler sorunun olduğu bölgeye gitti, soruna dikkat çekti.

Her iki ittifak temsilcileri de bölgede boy gösterdi. Halkın ve ilçenin kanayan yarasına merhem olmaya çalıştı. Millet İttifakı temsilcileri, Cumhur İttifakı’na seslendi, hükümete yüklendi. “Uyumayın” denildi. İlçe, il ve Ankara yetkililerini göreve davet etti.

Cumhur İttifakı kanadı ise ilçenin sorununa dokunan siyasetçileri “ekmek arayışında” gördü ve göreve daveti hakaret saydı. Hatta “Bu sorunu çözerse cumhur ittifakı çözer, size buradan ekmek çıkmaz, siyasi rant çıkmaz” diyerek BÜYÜK YÜREKLİLİKLE sahiplendi.

Aradan bir yıl geçti ve yürekli sahiplenme havada kaldı. Kış geç de olsa kapımıza dayandı. Poyraz ve Karayel rüzgarları sahilimizi dövmeye başlayacak. Geçen bir yıl sürede Cumhur İttifakı, sorunu çözemedi ve 1-0 yenik duruma düştü.

İLK DENEME BAŞARISIZ

Konuyla alakalı ilçemizin hiçbir siyasi temsilcisi dalgakıranların durumunu sormadı. Diye hayıflanırken, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Salim Direk, dalgakıran konusuyla alakalı bir basın açıklaması yapacaklarını paylaştı.

Hatta “büyük yüreklilik” gösterenlere hesap sormak için 6’lı masanın Karasu temsilcileriyle bir arada ortak basın açıklaması yapılacağını ifade etti.

Basınla sözleşilen gün ve saatte sadece Salim Direk ve yönetimi bölgede hazır bulundu. Ailevi sağlık sorunları nedeniyle katılamayanlara sözümüz elbette olamaz. Onları tenzih ediyor ve gerekçelerini haklı buluyoruz. Fakat diğer gerekçeler, ilçe basınını hiç de tatmin etmedi.

İlçemizin kanayan en büyük çevresel sorununa dikkat çekmek için 6’lı masa belki de ilk toplantısını yapacaktı sahada. İlk girişim başarısız oldu. Böylece skor 1-1 oldu ve tabelalar “Cumhur İttifakı 1-1 Millet İttifakı” şeklini aldı.

Bundan sonra kimse dalgakıran sorununu dile getiremez diye düşünüyoruz. Cumhur İttifakı temsilcileri zaten kendi kendine hesap sormaz. Millet İttifakı kanadından da Salim Direk’in açıklamasıyla defteri kapatır mıyız zaman gösterir?

Kısacası ey Karasu, işin Allah’a kaldı. Allah vere de rüzgar sert olmasa. Yoksa “Ne devlet, ne hükümet, ne muhalefet 10 tane dalgakıranı bu ilçeye yaptıramadı” derler arkamızdan hatırlatayım.

Tabelada kimin galip gelip skoru 2-1 yapacağının bizim için önemi yok. Şu dalgakıranları tek başına Turhan Pişkin yaptırabildiyse, ittifakın da gücü yeter. Birisi yapsın da kim yaparsa yapsın duacısı oluruz.