Ne kadar karamsar bir başlık değil mi? Hep basının suçu çünkü. Daima karamsar, daima suçluyuz. Güzel icraatları göremiyoruz değil mi? Karasu için yapılan büyük icraatları sıralayalım faydadan çok zarar mı vermiş yoksa bırakın ilçeyi ilimize, bölgeye de katkı mı sağlamış.

Karasu basınının bana göre duayeni Cihan Ersöz Hoca’mızın arşivi güçlüdür. Aradığını da bulur günü geldiğinde. Hafta sonu kaleme aldığı haberde 2009 yılında Karasu’da başlatılan bir projenin Ordu iline kaydırıldığını yazdı. Yani “Yine elimizden kaçırdık”!

2009’da Enerji Bakanı olan Hilmi Güler, bir projenin deneme aşamasını Karasu’da yapmıştı. Dalgadan enerji üretilmesini amaçlayan proje, Ordu iline kaydırıldı. Biz denek olduk, meyvesini Ordu yiyecek demek oluyor bu.

Dr. Mehmet Hilmi Güler bugün hangi görevde? Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, yani AK Partili bir büyükşehir belediye başkanı. Projeyi ilinde hayata geçirmesine de kimse ses çıkaramaz, adam haklı. Sorun zaten bu noktada değil.

Zamanında 7-0 çıkartan, günümüze kadar 4+3 çıkartarak gelen iktidar vekillerimizin üvey evlat kuzey bölgesine katma değer katan ciddi bir proje desteği olmuş mu? Bu yüzden helal olsun Başkan Güler’e. Projenin faydası var ki önce Karasu, sonra Sakarya kaybetti.

Faydalı olacak her çivi ya merkeze ya da Sakarya’nın güneyine çakılır çünkü. Kural bu… SUBÜ gitti, OSB’ler burnumuzun dibine kadar geldi Söğütlü ve Ferizli’de durdu. Bizim OSB dediğimiz bir adet metal fabrikasından ibaret, o da şehrin göbeğinde kaldı. Zamanında burayı ısrar edenler malum…

Güney’den Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, aday adaylığını açıkladı, kuzeydeki bir hareketlilik genel başkan yardımcılığını huzursuz etti. Merkez de güneyden yana gönüllü, kuzey yine “Sen otur şurada” muamelesi ile karşı karşıya.

BMC denilen ölü doğan bir çocuk kondu kucağımıza, ağlamıyordu, uyuyor sandık meğer ölüymüş. Balon patladı, kandırıldı güzel halkım. Kibar bir yatırım hala gelecek, çeyrek asırdır mahkemelerle uğraşıyor, Karasu’da dev bir araziyi işgal ediyor, yeni yatırımların da önü tıkanıyor.

Yeşil OSB diye ponçik bir proje kondu avucumuza, adı da ponçik, rengin de seveni çok. Toprağı, havayı, deniz suyunu perişan edecek geri dönüşüm projesi. İyi olsa zaten güneye verirlerdi. Karasu’ya veriliyorsa anla ki var bir çapanoğlu.

Fen lisesi en son Hendek’e verildi, bu saatten sonra avucunuzu yalarsınız, size lise mise yok. Bölge hastanesi rüyanızda görürsünüz, zamanında siyasi oyunlara yenik düştü. 150 yataklı hastane Karasu’nun güney girişine yapılması gerekirken 75 yatağı zor aldık, on uda rutubetin göbeğine nakil gerektiren hastanenin tam aksi yönüne yaptılar, çürüyor temeli.

Geçmişe dönelim, bu ilçe çimento fabrikaları, kömür santrallerine göğüs gerdi. Gazetelere sayfa sayfa reklam verildi, zehir imalathaneleri ponçik gösterildi, Allah’tan halk inisiyatifi karşı çıktı. Faydası olsa güneye yaparlardı. Kocaali ile Karasu arasına zehir sanayii yapılmak istendi. Kimya OSB dediler, yine halk inisiyatifi baskısı etkili oldu. Faydası olsa zaten güneye yaparlardı.

Karasu’nun dünyaya açılan kapısı (!) diye limanı sahilin karnına hançer gibi sapladılar, nehir ağzına liman olmaz diyenlere kulak tıkadılar, Karasu’ya zerre katkısı yok, aksine sahilin baş belası oldu, 50 yıl sonra deniz, dörtyol ışıklarda… Ama bunu güneye isteseler de yapamazlardı, kuzeye yaptılar, onu da yanlış yere yaptılar.

Karasu, Kocaali, Kaynarca ve kuzey sayılan Ferizli Söğütlü’yü sahiplenecek bir milletvekili istiyoruz. Öyle 4-5-6 değil. Bize dolgu malzemesi muamelesi yapan genel merkezlerin yakasına yapış ey Karasulu. 20.dönemde Nezir Aydın ve 25.dönemde Mustafa İsen gibi kuzey bölgesi, özellikle Karasu ve Kocaali bir vekil çıkartmazsa daha çok üvey evlat muamelesi görürüz.

İçinize siniyorsa sesinizi çıkarmayın. Sinmiyorsa, adaylığını açıklayan veya açıklamaya hazırlanan Ahmet Acar, Selçuk Kılıçaslan, Hüseyin Avni Şahin, Abdullah Çatalbaş ve Lütfi Bayraktar ile sonrasında çıkacak isimlerin 1. veya 2. Sırada yer alması için kuzey bölgesinde sesimizi duyurmaya çalışalım. Partiyi bırakın ve 1-2’de hangi Karasulu ya da Kocaalili aday varsa dikkatleri oraya çekin tavsiyesi bizden. Yoksa daha böyle çok sızlanır dururuz.