KarasuHaberleri.com - Nevtan Angün'ün haberi

 

Karasu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı toplantıda, 2019 yılı rakamlarla şeffaf bir şekilde masaya yatırıldı. Karasu’da 11 kurumun 2019 faaliyetleri ve 2020 planları basın aracılığıyla Karasu halkına sunuldu. İşte eğitim alanında tamamlanan projeler ve 2020 yılında yapımına başlanması planlanan okullar:

 

Bölümler belli oldu

 

15 derslik ve 3 atölyeden oluşacak yeni meslek lisesi inşaatı devam ediyor. 5 bin m² açık ve bin m² kapalı alan olmak üzere toplam 6 bin m² alana sahiptir. 17 milyon 680 bin liraya ihale edilmiştir. 2020 yılı Mart ayı içerisinde geçici kabulü yapılacaktır. Okulda Motorlu Araçlar Teknolojisi, Endüstriyel Otomotiv ve Lojistik Bölümleri açılacaktır.

 

Yeni okul ve öğretmen evi

 

2020 yılı planlaması kapsamında, eski devlet hastanesi binasının bulunduğu arsa Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmiş olup, 24 derslikli ilkokul ve ortaokuldan müteşekkil temel eğitim binası yapımı talep edilmektedir. Yıkımı yapılacak olan Aziziye İlkokulu’nun bulunduğu arsaya bir spor salonu yapımı talep edilmektedir. Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yemek fabrikası yapılacaktır. Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne deterjan tesisi kurulacaktır. Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek binası öğretmen evine dönüştürülecektir. Deprem öncesi tedbirler kapsamında hasar tespiti yapılan Karasu İmam Hatip Lisesi, Kurudere Anaokulu ve Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi ek binası risk teşkil ettiğinden yıkılacaktır.

 

TOPLANTI HABERİNİ OKUMAK İÇİN buraya TIKLAYIN