KarasuHaberleri.com - Nevtan Angün'ün haberi
 

Cuma günü Şehr-i Keyff’te düzenlenen ve ulusal basın temsilcileri ile Karasu basınının katıldığı geniş toplantıda, Karasu Kaymakamlığı ve Kaymakamlık’a bağlı birimlerin 2019 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar basına sunuldu. 2020 yılında yapılması planlanan çalışmaların da aktarıldığı toplantıya Karasu Kaymakamı Aziz Mercan başkanlık etti.

 

Geniş katılım

 

Toplantıda İlçe Yazı İşleri Müdürü Turan Yüzücü, Emniyet Müdürü Uğur Duman, Jandarma Komutan Vekili Mete Tozlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmedlatif Şahin, Nüfus Müdürü Hayriye Türe, Müftü Mustafa Aydın, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yutkun Cabak, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Yavuz Selim Özdin, Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi Celalettin Akyol, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Özer Püskül ve Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Metin Yıldırım hazır bulundu.

 

Basınımızla gurur duyuyorum

 

2019 yılı yapılan hizmet ve çalışmalar le 2020 yılı planlanan hizmet ve çalışmalar konulu toplantıya, Karasu’da görev yapan ulusal basın temsilcileri ve Karasu’nun yerel basın temsilcileri tam kadro katıldı. Kaymakam Aziz Mercan, toplantıya “Yerel basınımızın Karasu’da çok önemli bir görevi başarıyla yerine getirdiğini belirtmek isterim. Basının, kamu hizmetlerinin vatandaşa sunulmasında ve bunların değerlendirilmesinde önemli katkılar sunduğunu görmekteyiz. Karasu’nun yerel basınıyla, çalışmalarından dolayı gurur duyuyor ve övünüyorum” diyerek başladı. Mercan, Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda birimlerin çalışmalarını hakkında şöyle bilgiler verdi:

 

1) EMNİYET ve ASAYİŞ HİZMETLERi:

Karasu'nun emniyet ve asayiş verileri için BURAYA tıklayın.

 

2) NÜFUS ve VATANDAŞLIK HİZMETLERİ:

Karasu'nun nüfus ve vatandaşlık verileri için BURAYA tıklayın.

 

3) MİLLİ EĞİTİM HİZMETLERİ:

Karasu'nun milli eğitim verileri için BURAYA tıklayın.

 

4) SAĞLIK HİZMETLERİ:

Karasu'nun sağlık verileri için BURAYA tıklayın.

 

5) GENÇLİK VE SPOR HİZMETLERİ:

Karasu'nun spor verileri için BURAYA tıklayın.

 

6) TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ:

Karasu'nun tarım ve ormancılık verileri için BURAYA tıklayın

 

7) MÜFTÜLÜK HİZMETLERİ:

Karasu'nun müftülük verileri için BURAYA tıklayın.

 

8) SOSYAL HİZMETLER VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI HİZMETLERİ:

Karasu'nun sosyal hizmetler verileri için BURAYA tıklayın.

 

9) TURİZM HİZMETLERİ:

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca eko turizmini geliştirmek amacıyla hazırlanan proje için Acarlar Longozu için hazırlanan projeye 14 milyon liralık kaynak ayrılmıştır. Karasu Kaymakamlığı’nca, gerekli tahsis işlemleri tamamlanmış olup, kısa süre içerisinde yer teslimi yapılacaktır.

 

2020 yılı mayıs ayı içerisinde Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü işbirliği ile turizm çalıştayı düzenlenecektir.

 

10) ULAŞTIRMA VE ALTYAPI HİZMETLERİ:

 

Karasu sahilinde oluşan kıyı erozyonunun önlenmesi ve Sakarya Nehri çıkış ağzının kapanma tehlikesinin engellenmesi için hazırlanan, Sakarya Nehri Çıkış Ağzı Sahil Düzenlenmesi (mahmuz) işi, 3 milyon 515 bin 439 liraya ihale edilmiş olup, işin yüzde 35’ i tamamlanmıştır. 2020 yılı içerisinde inşaatın tamamlanması planlanmaktadır.

 

11) DİĞER HİZMETLER:

 

İlçemizde uzun yıllardır ikamet eden 80 Roman ailesinin kalıcı konut ihtiyacını gidermek için ilçemiz Denizköy Mahallesi, Camitepe bölgesinde yer tahsis edilmiş olup, Karasu Belediyesi’nce mevzi imar planı çalışması beklenmektedir.