KarasuHaberleri.com - Nevtan Angün'ün haberi

 

Karasu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen geniş katılımlı toplantıda, 2019 yılı rakamlarla şeffaf bir şekilde masaya yatırıldı. Karasu’da 11 kurumun 2019 faaliyetleri ve 2020 planları basın aracılığıyla Karasu halkına sunuldu. İşte rakamlarla 2019 yılı müftülük raporu:

 

Personel sayısı

 

Karasu İlçe Müftülüğü’nde 1 müftü, 3 vaiz, 1 şef, 1 murakıp, 3 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 1 şoför, 2 hizmetli, 29 Kur’an kursu öğreticisi, 78 imam hatip ve 12 müezzin kayyım olmak üzere toplam 131 personel görev yapmaktadır. Müftülük’e bağlı 78 cami ve 23 Kur’an Kursu bulunmaktadır. Karasu Müftülüğü’ne bağlı 78 kadrolu camiden halen münhal bulunan 13 cami mevcuttur. Bu camiden 7 tanesine İl Müftülüğü tarafından sözleşmeli pozisyonunda İmam-Hatip ataması yapılmış olup, 15 Şubat itibariyle göreve başlayacaklardır. 6 adet münhal olan camimizin de önümüzde ki aylarda doldurulması beklenmektedir.

 

Yeni yapılan camiler

 

Tepetarla Mahallesi Mehmet Akif Camii Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hasarlı raporuyla ibadete kapatılmış ve 2019 yılında yapımı tamamlanan Tepetarla Mahallesi Yeni Camii, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan kadro tescili de yapılarak ibadete açılmıştır. Adatepe Mahallesi’nde bulunan Sakaryaboyu Camii, 2019 yılında yıkılarak aynı yere cemaatin katkılarıyla yeni cami inşaatına başlanmış ve kaba inşaatı bitirilmiş olup yapımı devam etmektedir. Kabakoz Mahallesi’nde hayırsever bir vatandaşımız tarafından yaptırılan Hacı İsmail Sadi Tekin Camii ile Kurudere Mahallesi’nde inşaatına 2017 yılında başlanan ve bitme aşamasına gelen caminin açılışı önümüzdeki aylarda yapılacaktır. Aynı zamanda Aşağı Aziziye Mahallesi’nde Ocak ayı başında temeli atılan cami ile ilçemiz pazaryerinde iki hafta önce temeli atılan caminin inşaatına başlanmıştır.

 

Kaç öğrenci eğitim gördü

 

Karasu Müftülüğü bünyesinde 28 erkek öğrenci ve 38 kız öğrenci hafızlık ile hafızlık temek eğitimi görmektedir. 7 adet 4-6 yaş okul öncesi kurslarda 12 sınıfta toplam 174 öğrenci eğitim görüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı anaokullarında 43 sınıfta 752 öğrenci haftada üç saat değerler eğitimi görüyor. 2020 yılında Kabakoz Mahallesi’nde yeni bir Kur’an kursu yapılması planlanmaktadır.

 

TOPLANTI HABERİNİ OKUMAK İÇİN buraya TIKLAYIN