KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi


 

İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan ayı için alınan kararları, 81 il valiliğine gönderdi. Genelge sonrası Karasu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Çarşamba günü Karasu Kaymakamı Aziz Mercan başkanlığında toplanarak, kararların Karasu’da uygulanması için görüştü. Kaymakam Aziz Mercan, toplantı sonrası tüm yurtta olduğu gibi Karasu’da da uygulanacak tedbir kararlarını açıkladı. İşte Ramazan ayı için alınan tedbirler:

 

- Vatandaşın toplu katılım gösterdiği iftar ve sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinlik ve iftar/sahur çadırı kurulmasına izin verilmeyecek.

 

- İftar ile sahur saatleri arasında vatandaşın dışarıya çıkarak sosyal mesafeyi göz ardı edebilecekleri durumu değerlendirilerek gerekli önlemler alınacak. Bu durum karşısında yoğun kullanılan sokak ve caddeler gerektiğinde kapatılabilecek.

 

- Ramazan davulcuları, bahşiş almak için evlere giderek kapı veya zil çalarak bahşiş toplayamayacak. Gerekirse davulcuların ücretleri, toplu olarak yerel imkanlarca sağlanacak.

 

- Pide kuyruklarında bulaşma riskini önlemek amacıyla fırınlarda pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş ve pişirme siparişi alımı iftar saatinden 2 saat önce sonlandırılacak. İftara iki saat kala, bu ürünler pişirilemeyecek. İftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemleri devam edilebilecek.

 

- Mezarlıklarda yoğunluğu azaltmak amacıyla, giriş ve çıkışlar, kontrollü olarak ayrı kapılardan yapılacak. Arife günü ve bayram günlerinde mezarlık girişlerinde ateş ölçümü yapılacak. Sosyal mesafe kuralı uygulanacak ve maske kullanılması zorunlu olacak.

 

- Ramazan ayı süresince seyyar satıcılar ve bireysel etkinlikler sıkı olarak denetlenecek ve tedbirler alınacak.

 

- Ramazan ayı süresince market ve Pazar yerlerinde maske kullanımı denetimi sıklaştırılacak. Fahiş fiyat uygulaması yapan işletmelere yönelik denetimler de arttırılacak.

 

- Bilindiği üzere alınan karar gereği toplu olarak ve cemaat ile namaz kılınmaması için yasak getirilmişti. Bu kapsamda Ramazan ayı boyunca camilerde Teravih namazları da kılınamayacak. Vatandaş, Teravih namazını evinde kılabilecek.