Remzi Akbaş'ın "Hadi gözünüz aydın!" başlıklı köşe yazısı

Sayılı günler çabuk geçiyor. 31 Mart Yerel seçimlerine 2 aydan az bir süre kaldı.

Siyasi parti ilçe başkanlıkları; belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına; büyükşehirler de siyasi parti il başkanlıkları; büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına 20 Şubat Salı saat 17.00'ye kadar iletecek. Bağımsız adaylar da başvurularını en geç 20 Şubat Salı saat 17.00'ye kadar yapabilecek.

Merakla beklenen AK Parti'nin Karasu adayı mevcut Başkan İshak Sarı oldu. Sarı'nın adaylığına garanti gözüyle bakanlar olduğu gibi, değişeceği yönünde tahmin yürütenlerin de sayısı az değildi. Hatta AK Partili seçmenlerin bir kısmı da Sarı'nın adaylığına soğuk bakıyor, onun olmasını istemiyordu. Ancak önemli bölümü aday olması tarafıydı.

Böylece adaylıkları daha önce açıklanan Abdullah Çatalbaş (DEVA), Recep Özdemir (Yeniden Refah) ile birlikte bu hafta içinde de resmi olarak CHP'nin adayı Uğur Büyük, İYİ Parti'nin adayı Hasan Sarıoğlu, Saadet ve Gelecek Partisi ittifak adayı Oğuzhan Coşkun'un isimleri açıklanacak. Eğer bağımsız veya başka bir partiden aday çıkmazsa Sarı ile birlikte Karasu'da 6 adaylı bir yarış göreceğiz.

Belediye başkan adaylıkları kadar, oluşturulacak "meclis aday listeleri" de çok önem arz ediyor. Çünkü bu listelerde yer alacak isimlerin ehliyet ve liyakat sahibi olmaları, ilçedeki konumları başkan adaylarına da ilave katkı sağlayacaktır.

Sarı'nın adaylığını sadece AK Parti taraftarları değil, muhalefet partilerin temsilcileri de arzuluyordu. Çünkü stratejileri her yönden Sarı'ya göre ayarlanmıştı. Onunla ilgili tespitlerde söylenecek çok şeyler ortaya konulabilirdi. Ama bir başkası için bu mümkün olmayabilirdi.

Şu gerçeği de kabul etmek durumundayız:

Sarı'nın adaylığını bu açıdan avantaj olarak gören muhalefet partilerinin kendi adaylarıyla seçime girecek olması bu avantajı kursaklarında bırakabilir.

Ayrıca ikinci bir "B" planları var mı bilemiyoruz. Bunu önümüzdeki süreçte göreceğiz.

20 Şubat tarihine kadar çok şeyler değişebilir. Daha da öteye gideyim; adayların seçim çalışmaları sürerken son günlere doğru bir ittifak durumu da olabilir.

Eğer amaç Sarı'ya kaybettirmekse bunun için fedakarlık yapma zorunluluğu olacak.

Her ne kadar muhalefet kanadının liderler düzeyinde bir ittifak yapılamaması olumsuzluk yaratsa da özellikle ilçeler düzeyinde tabanda bu mümkün olabilir.

Aklınızda bulunsun:

AK Parti'nin diğer aday adaylarının da örtülü muhalefet yapacağını düşünüyorum.

Bunun gerekçesi de henüz adaylık yoklamaları ve anket çalışmaları sürerken Sarı'nın arkasında olduklarını ifade eden Sakarya Milletvekilleri Lütfi Bayraktar ile Ali İnci'nin bu adaylar arasında rahatsızlık yaratması olarak görülebilir.

Hiç belli olur mu? Bir bakarsın içlerinden biri BBP veya İYİ Parti'nin adayı olabilir!

Sonuçta günlerdir yaşanan belirsizlik sona erdi. Hem İshak Sarı'cılar hem de muhalefet tarafının "gözü aydın olsun."

Bu arada yıllardır Karasu Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü görevinde bulunan Turan Yüzücü'nün kardeş ilçemiz Kocaali'de Ak Parti'nin adayı olmasını tebrik ediyor, diğer adaylarla birlikte başarılar diliyorum.