Selman Yümnü'nün "Hasat vakti" başlıklı köşe yazısı

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Pazar günü 5 yıl boyunca yerel yönetimi elinde kimin bulunduracağı sandıktan çıkan sonuçla belli olacak. Bu yazımı yazana kadar söyleye bilirim ki siyasi etik dışına çıkılmadan güzel bir süreç geçirilmiş oldu. Siyasiler kendi aralarında etik kurallarına uyarken seçmenleri aynı derecede bu kurallara uyum sağladı mı onu da sizlerin taktirlerine bırakıyorum.

Son düzlükteyiz artık. Yakın markajların başladığı, hatır gönül işlerinin devreye girdiği zamanları yaşıyoruz. Adayların tamamı Karasu’da sokağa çıktıklarında karşılıkları olan kişiler olması kafalarda karışıklıkları sürmesine sebep oluyor.

İshak Sarı, 2 dönem AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan sonra son dönemde Karasu Belediye Başkanı olarak giriyor seçimlere. Seçim çalışmalarında daha çok 5 yıllık süreçte yaptıklarını hatırlatıyor ve belediyenin sürdürülebilir ekonomiye nasıl kavuşturulduğunu vurguluyor.

Hasan Sarıoğlu, İYİ Parti İlçe Başkanlığı’ndan Karasu Belediye Başkanlığı yarışında İYİ Parti’nin adayı olarak giriyor. “Hasan geliyor Hasan” seçim müziği ile akıllara kendini kazımış durumda. Karasu’ya Kasım ayında gelin gelen kardeşimiz ‘kim bu Hasan Sarıoğlu en çok onun araçlarını görüyorum şarkıda tam sizin havalardan’ diyor. Karasu’ya hizmet için dikkat çeken bir kadro oluşturan Hasan Sarıoğlu seçim sürecinin en renkli ve güler yüzlü kişisi olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Oğuzhan Coşkun, Saadet Partisi İlçe Başkanlığı’nın ardından Saadet ve Gelecek partilerinin ortak adayı olarak Karasu Belediye Başkanlığı seçiminde yarışın ortaklarından birisi. Oğuzhan Bey’in sosyal medya ekibini kutlamak lazım sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımlar ve editler oldukça dikkat çekici. Yanındaki geçlerden enerji alan Oğuzhan Başkan da seçim sürecinin renkli simalarında biri olarak meydanlarda boy gösteriyor.

Uğur Büyük, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’ndan Karasu Belediye Başkan adaylığı ile seçimlerin en genç adayı olarak seçmenleri ile buluşmalarını düzenliyor. Karasu Belediyesi bünyesinde E-Spor takımı ile ilgili projesi geçler arasında oldukça dikkate değer bulundu ve dikkatleri bir anda üzerine çekmiş oldu.

Recep Özdemir, ilçemizde eğitim kurumları olan ve aynı zamanda avukatlık yapan Özdemir adaylar arasında aday olduğu partisinin ilçe başkanlığını yapmayan tek kişi olarak dikkat çekiyor. Seçim çalışmalarında bu güne kadar karşılaşmadığım tek Belediye Başkan adayı.

Bir seçim sürecinin daha sonunda gelmiş bulunuyoruz. Adaylar büyük imtihan için Pazar gününü bekliyor. Vaatler anlatıldı, projeler açıklandı, meclis listeleri oluşturuldu ve halkın takdirine sunulacak. Birçok tartışılan konu oldu fakat en büyük tartışmalar da herkesin malumu olan meclis listeleri oluşturulurken çıkan tartışmalardı. Elbette bir denge üzerine yapılan bu çalışmaların herkesi memnun etmesi beklenemez. Fakat gözden kaçırılmaması gereken bir konu da bu listeler oluşturulurken oluşan küskünlük ve kırgınlıklar.

Uzun lafın kısası sıra şimdi HASAT VAKTİ, tüm adaylar çalışmalarının sonunu geldi ve hasadın toplanacağı o günü beklemeye başladı. Bakalım kimin ürünü daha bereketli olacak ve seçmenin taktirini kazanacak.

Mutlu haftalar.