23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bekleyen minikler, bu bayrama okullarında heyecanla hazırlandı ve o günü beklediler. Maalesef bu süreçte çocuklar, evlerinde olacak ve bu bayramı da evlerimizde geçireceklerini bilmelidir.

 

Öncelikle çocuklarımızı duygusal bir yıkıntıya sokmamak için kelimelerimize dikkat etmeliyiz. Çocuklara, “Bu yıl 23 Nisan kutlaması olamayacak ya da yapılmıyor” gibi ifadeler kullanırsak çocuklar, içinde bulunduğu durumu çözemeyip daha da tedirgin olabilir.

 

Onlara “Bayramımız tabii ki de olacak ama bu sefer okulumuzda değil evlerimizde kutlayacağız. Bu süreç, biraz daha böyle sürecek” gibi ifadelerle onları duygusal bir çöküntüye sokmamaya lütfen hassasiyet gösterelim. 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda evlerimizde neler yapabiliriz?

 

Kırmızı -beyaz kıyafet tercih edebilirsiniz, balkondan bayrak saklayabilirsiniz, 23 Nisan şarkılarıyla ve şiirleriyle bu bayramı coşkulu hale getirebiliriz. Hem çocuğumuzun evde ailesiyle birlikte bir bayramı kutlama anına şahit olursunuz hem de ailenizle birlikte bu bayramı coşkuyla kutlamış olursunuz.

 

Çocuk Gelişimci ve Aile Danışmanı

Hülya Karakaş