Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) yerleşkesi için gözler ilçelere çevrildi. Piyango Sakarya’nın hangi ilçesine konacak diye merakla beklenirken ilçeler arasında da bir yarış başladı.

 

Her ilçe aynı söylemi kullanacak: “SUBÜ buraya yakışır”... Evet, SUBÜ her yere yakışır. Peki biz bunu hak edebilecek miyiz?

 

Yerleşkenin Karasu’ya gelmesi demek, ilçeye en az 30 bin öğrencinin gelmesi demek. Bu da Karasu’nun yaz - kış ekonomik açıdan nefes alması anlamına gelir. İnşaat ve fındık arasına sıkışmış bir Karasu, böylece kabuğunu kırar.

 

Fakat SUBÜ’yü Karasu’ya getirmek hiç de kolay değil. Bir kere herkes siyaseti sırtından atacak. Siyasi ve dini bir yafta vurmadan bir platformda Karasu toplanmalı. Kaptan değil takım modeliyle SUBÜ için Karasu topyekun mücadele etmeli.

 

Ayrışmış ve bölünmüş bir Karasu için üniversite tek kelimeyle hayal olur. Karasu’nun tüm STK’ları, siyasi parti temsilcileri, kent konseyi, belediye birimleri, kamu temsilcileri, oda başkanları, esnaf, vatandaş, öğrenci... Aklınıza kim geliyorsa SUBÜ’yü istiyor ve istediğini almaya karar veriyorsa bunu ayrıştırıcı unsurları aklından ve dilinden atarak belirtmeli.

 

Geçmiş yıllarda olduğu gibi, “Onar varsa ben yokum” , “Şu varsa ben taşın altına elimi koymam” , “Kendilerine siyasi rant sağlayacaklar” gibi söylemlere zemin hazırlayan herkes, SUBÜ’nün Karasu’ya gelmesine engel olacaktır, o zaman da bu ilçenin iki eli, o kişinin yakasında olur bilsinler.

 

Basın olarak biz, SUBÜ için en uygun yerin Karasu olduğunu en iyi şekilde kanıtlarıyla ortaya koyacağız. Karasu ve Kocaali, el birliği ile bu yerleşkeyi tam da iki ilçenin ortasına hak ederek alacak, bu konuda inancımız tam.