Eşsiz güzelliklere sahip güzel ilçemiz, geçmiş yıllarda kendi gibi güzel etkinliklere sahne oluyordu. Örneğin, kocaman bir Karasu “Kültür Turizm ve Fındık Festivali”miz vardı. Bu festival kapsamında da eğlenceli etkinlikler gerçekleştiriliyor, ilçe halkımız ile tatilcilerin de ilgisini çekiyordu.

 

Sonra sonra etkinlikler de bitti festivalde… Elimizde özel turnuvalar kaldı. Plaj futbolu, plaj voleybolu gibi turnuvalar yapıldı. Belediyemiz ve İlçe Spor Müdürlüğümüz katkılarıyla yıllar önce yapılan heyecan dolu kum maratonu 15 Ağustos Cumartesi günü yeniden yapılacak.

 

60 ile 100 metre arası kısa mesafe ile 2,5 ile 5 kilometre arası uzun mesafe koşuları yapılacak. İnanıyorum ki renkli görüntüler izleyeceğiz ve haber kurumumuz aracılığıyla da size bu görüntüleri ulaştıracağız. Basit bir etkinlik olarak sakın görmeyin. İlçe dışından hatta il dışından dahi takip edilecek ve katılım olacak.

 

Kum maratonu ile biraz heveslendik açıkçası. Yıllar önce hatırlarsınız ki Karasu’muz off-road yarışlarına sahne oldu. Milyarlık oyuncaklarla zengin sporcular Karasu’yu tanıdı ve Türkiye’ye hatta dünyaya tanıttı. Triatlon yarışları yapıldı. Yine Türkiye’nin gözü Karasu’ya çevrildi ve Türkiye’nin çeşitli basın kurumları Karasu’yu yazdı.

 

Kum maratonu ile yeniden bu etkinlikler gibi unuttuğumuz renkli görüntüler dileriz ki yeniden Karasu’ya gelir. Sadece sportif etkinliklerden örnek verdim. Bunun hamsi festivali var, balık tutması var, kültürelden tutun, aktivitel birçok etkinlik ile belki biz farkında olamıyoruz içeriden ama ilçe ve il dışından çok sayıda kişi Karasu’yu öğreniyor.

 

Bu reklamı ne basın olarak biz yapabiliriz ne de müteahhitler kendi binalarını tanıtayım derken yapabilir. Ne kurumlarımız ne de belediyemiz… Karasu’nun, Sakarya basınında rezil edilmeye çalışılan haberleri dışında güzel şeylerle anılmasını istiyorsak bu tür etkinliklere ve festivallere ihtiyacımız var. Reklamın iyisi kötüsü demeyelim de, büyüğü küçüğü olmaz diyelim.