SARI YANTI VERDİ:

Başkan Sarı’dan Keleş’e cevap gecikmedi Başkan Sarı’dan Keleş’e cevap gecikmedi

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş'in İshak Sarı'ya ithafen söylediği söylemlerin hemen ardından İshak Sarı da Keleş'e yanıt vermişti. Sarı'nın iddialarına ilişkin Başkan Keleş de basın açıklamasında bulundu. Başkan Keleş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı beyefendi, siyasi nezaketten uzak bir üslupla açıklama yapmış, açıklamasında benim kafayı bozmuş olduğumu, kendisinin de rantla adının yan yana getirilecek son kişi olmadığını söylemiş. Bizim “kamuya rant sağlama” derken ne demek istediğimize takılmış. Hiçbir somut şey söylemeden, hiçbir delil sunmadan “kendi diyen kendi olur” çocuksuluğu ile bir şeyler söylemek için söylemiş.

ENTERESAN BİR ŞEKİLDE HÂLÂ KONUŞUYORSUNUZ

Göreve gelir gelmez 46 milyonluk krediden kaynaklı borçları sizden sonraki belediye başkanının ödemesi için ötelememişsiniz gibi. Hukukçu olmanıza rağmen Karasu Belediyesi’nin en fazla dava kaybettiği dönemi yaşatmamışsınız gibi. Performans diye bir uygulama getirip kışın başında gariban çöpçüleri işten atmamışsınız gibi. Pandemi döneminde binlerce araca park cezası ödetmemişsiniz gibi. Karasu Belediyesi’ne üç kuruş borcu olanların arabalarını yollarda bağlatmamışsınız gibi. Ve tüm bu saydıklarımı kimse bilmiyor gibi çıkıp konuşmanız enteresan bir durumdur.

TEK TEK SAYDIK

Ocak Cuma günü gerçekleştirilen Karasu Belediye Meclisi’nin 6. Maddesinde yer alan “İmar ve Şehircilik Müdürlüğü: İlçemiz Karapınar Mahallesi 181 ada 32 numaralı parselde Beton Santrali amaçlı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hazırlanmıştır. Bu kapsamda hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesi gereğince onama talebinin 22.12.2022 tarih ve E30410  sayılı yazı ile görüşülmesi” ile ilgili ve 8. Maddesinde belirtilen İmar ve Şehircilik Müdürlüğü: İlçemiz İhsaniye Mahallesi sınırları kapsamında yaklaşık 730 ha alanda 1/5000 Ölçekli Nazım Uygulama Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları kapsamında,  107 ada 14 parsel, 110 ada 1 parsel, 111 ada 2 parsel, 112 ada 2 parsel, 113 ada 4 parsel, 114 ada 4 parsel, 142 ada 14 ve 33 parsel, 147 ada 95 ve 189 parsel, 149 ada 9 parsel, 155 ada 2 parsel, 156 ada 2 ve 5 parsel, 162 ada 11 parsel, 164 ada 1 parsel mera vasfında arazilerdir. 4342 sayılı Mera Kanunu Yönetmeliğinin 8. maddesinin (a) fıkrasının 4. bendi gereği, Mera vasfından çıkarılmasına yönelik kamu yararı ve tahsis amacının değiştirilmesi talebinin 27.12.2022 tarih ve E30670 sayılı yazı ile görüşülmesi” maddelerinin usulsüzlüğün itirafı olduğunu ifade etmiştik.

MADEM ÖYLE RANTÇILARIN ÖNÜNE ATMAYIN

Sayın Başkan, ben bir değil iki konuyu gündeme getirdim. Birincisi sizin de açıkladığınız İhsaniye Mahallesi’ndeki rant alanı. Sizin yağacağınız projenin metrekaresi nedir, mera vasfından çıkarıp rantçıların eline atacağınız alan ne kadardır? Sizin Karasu’ya 7 bin 300 dönüm bir sosyal donatı alanını yapacak bütçeniz var mıdır? Yoksa bu kadar geniş alanı mera vasfından neden çıkarıyorsunuz? Projenizi uygulayacağınız alan kadarını çıkarın, gerisini zamanı geldiğinde çıkarırsınız. Mera vasfından çıkardığınız arazileri satıp satıp ranta çevirme planınız yoksa, projeniz dışında kalan alanları rantçıların önüne atmayın. Bizim söylediğimiz bu kadar basit.

USULSÜZLÜĞE SUSMAK RANTÇILIKTIR

Bizim dile getirdiğimiz, başkan beyin ise etrafından bile dolanmadığı Karapınar Mahallesi’ndeki alan ile ilgili “kamuya rant” ifadesi kullanmıştık. Bu bahsettiğimiz “Kamuya rant” kavramını İshak Bey anlamamış. Aslında kendi yönettiği meclisi dinlese, kendi belediye başkan yardımcısının mecliste yaptığı konuşmayı şimdi gidip meclis kayıtlarından okusa ne demek istediğimizi anlayacaktır. Zira bir belediye meclis üyesinin, bahsi geçen yerdeki beton santralinin yıllardan bu yana ruhsatsız faaliyette bulunup bulunmadığı, ruhsatı yoksa Karasu Belediyesi’nin ruhsatsız kurumdan beton alışverişi yapıp yapmadığına ilişkin soruya verilen yanıt suçun itirafı, kamu adına ranta göz yummanın diğer adı, bir nevi rüşvetin de meclis çatısında ifade edilmiş halidir. Zira Karapınar Mahallesi’nde 181 ada 32 numaralı parselde bugün faal durumda bir beton santrali vardır. Bu beton santrali işler vaziyettedir. Yaklaşık iki yıldan bu yana da ruhsatsız olarak hizmet vermektedir. Bu beton santralinden de Karasu Belediyesi beton almaktadır. Aldığı betonu ucuz aldığı için de bu usulsüzlüğe göz yummaktadır. Buna da kamu yararına rant denir. Tıpkı sizin Denizköy tarafında Karasu Belediyesi kepçeleri ile usulsüz olarak kum alıp, bu kumu kullandığınız gibi…

BUNLARI SAYMAZSAK RANTÇI DEĞİLSİNİZ

Şimdi gelelim rantla adınızın anılması meselesine sayın başkan… Göreve gelir gelmez sizin seçim işlerinizi koordine eden kişiyi emekli olmasına rağmen, danışmanlık şirketi kılıfı uydurarak, belediyenin baş şoförlüğüne getirmenizi, onca kişiyi ekonomik sıkıntıları bahane ederek işten atarken Gençlik Kolları Başkanlığınızı da yapan belediye meclis üye adayınızı işe almanızı, Karasu Belediyesi pazar yerinin önündeki siz gelene kadar bedava kullanımda olan otoparkı doğrudan temin şartlarını aşmasına rağmen partinizi yönetim kurulu üyelerinden birine vermenizi kendiniz hukukçu olmanıza, Karasu Belediyesi’nin hukuk biriminde avukat istihdam edilmesine rağmen, hiçbir hukuk bürosundan veya avukatta resmi teklif almadan kendi devrettiğiniz hukuk bürosu ile anlaşmanızı, Manavpınarı Mahallesi’nde belediye başkan yardımcınız ile yan yana aldığınız fındıklığınızın yollarında Karasu Belediyesi’ne ait araçların çalıştığını saymazsak, Sakarya’nın rantla anılacak son isimleri arasında yer alabilirsiniz. 

EN ÇOK SİZİN ZAMANINIZDA ARSA SATILDI

Sayın Başkan. Ben size somut şeyler söylüyorum. Bakın bugün kalkın gidin, Karapınar Mahallesi 181 ada 32 numaralı parselde ruhsatsız ve işler halde bir beton santrali var mı? Var. Siz buradan beton aldınız mı almadınız mı diye sormuyorum bile. Bugün Karasu’daki garibanların dükkanları ruhsatsız olduğu için ceza alıyor, zabıta denetimleri sıklaştırılıyor mu? Siz de bununla övünüyor musunuz? O zaman soru şu: Bu beton santraline ceza kestiniz mi? Uyarıda bulundunuz mu? Burayı mühürleyecek cesaretiniz ya da gücünüz var mı? Bakın size bir cemaatin deniz kenarındaki yapılarını sormuyorum. Oraya siz ceza kestikten sonra kaç villa yapıldı diye sorsam cevap verecek halinizin olmadığı iyi biliyorum çünkü Karasu Belediyesi’nden danışmanlık hizmeti aldığınız, sizde hatırı büyük olan kişinin kapısındaki kaydırak duruyor mu? 500 liralık faturası olduğunu biliyorum. Siz de kaydırağın gerçek değerini biliyorsunuz. Karasu Denizköy’de yolun kenarında daha önce tepelik olan alanın şimdi göle dönüşmüş olması oradan belediye marifeti ile aldığınız kumdan kaynaklanmaktadır. Gidin o gölü görün. Göreve geldiğinizden bu yana Karasu tarihinin en fazla arsa satan başkanı değilmişsiniz gibi...

HADDİNİZİ BİLİN

Özetle Ecevit Keleş, ne söylediğini bilir, ne zaman söyleyeceğini bilir, ne kadar söyleyeceğini de bilir. Bir şeyler söylerken heybenizde ne olduğunu bilin de konuşun. Sosyal medyadan yanıt vereceğiniz, makamınıza davet ettiğiniz ve size soru sormasına izin vermediğiniz basın mensupları aracılığı ile atışmaya çevireceğiniz bir adam yok karşınızda. Hele hele kafayı bozmuş, rantçı diyebileceğiniz biri hiç yok. Hani siz demişsiniz ya “Sakarya’daki adı rantçılıkla anılacak son adam değilim” diye. İşte Sakarya’da adı rantçılıkla anılacak son adam siz değilsiniz. O adam Ecevit Keleş! Haddinizi bilin de konuşun" dedi.

NE OLMUŞTU?

İshak Sarı, Ecevit Keleş’in açıklamasına cevap verdi İshak Sarı, Ecevit Keleş’in açıklamasına cevap verdi
Keleş’ten İhsaniye Mahallesi’ndeki imar değişikliğine tepki Keleş’ten İhsaniye Mahallesi’ndeki imar değişikliğine tepki