Çarşamba günü Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelerek bir mutabakat imzalamış ve Kılıçdaoğlu’nu destekle kararı vermişti. Konu ile ilgili Zafer Partisi Karasu İlçe Başkanı Fatih Demirci açıklamada bulunarak, “Zafer Partisi ve Genel Başkanımızın bu zamana kadar izlediği politika amacına ulaşmış gözüküyor. Biz ilkeler üzerinden siyaset yapan bir parti olduğumuz için seçimin ilk turunda milliyetçilerin potansiyelini göstermek adına bir aday çıkarttık ve Sinan Oğan’a destek verdik” dedi.

KENDİ TERCİHİ

“Sinan Oğan’ın aldığı oylar şahsına değil milliyetçilere temsilen atılmış oydur” diyen Başkan Fatih Demirci, “Sinan Oğan kendine böyle bir yol çizdi ve Cumhur İttifakı’nı tercih etti. Biz Cumhur İttifakı’nı desteklemeyeceğimizi zaten en başından söylemiştik. Ama Millet İttifakı’ndan da mutabakat metininde revize edilmesi gereken maddeler vardı. Bunların bizi en çok rahatsız edeni ise 1921 kanuni esasiye göre mutabakat metninin şekillenmesiydi. Biz, 24 anayasasında diretiyorduk. Çarşamba günü imzalanan protokolle birlikte hassas olduğumuz 7 maddeyi mutabakat metnine yerleştik” ifadelerini kullandı.

İLKELERİMİZ BELLİ

Demirci, “İlkelerimiz anayasasının ilk 4 maddesi ve 66. maddesinde geçen Türklük tanımının olduğu, terörle etkin mücadele, terör örgütlerinin uzantısı olan siyasi yapılarla etkin mücadele ve terör iltisaklı olan belediyelere kayyum ataması uygulamasının devamıyla alakalı maddeyi yerleştirildik. En önemli maddelerden biri de 13 milyon sığınmacının gönüllülük esasına dayalı değil, bir sene içerisinde zorunlu gönderilmesidir. Çünkü bu 13 milyon sığınmacı şu an zaten burada yasa dışı ülke içerisine dağılmış durumda. Halen daha da güney sınırlarımızda ciddi zafiyetler var. Bu da bugün ülkemizin dinamiklerini bozan ekonomi sosyolojik bütün yıkımların temelini oluşturan etkendir” dedi.

SEÇMENİMİZE ANLATTIK

“Bu maddelerimizi mutabakat metnine eklettirdik” diyen Demirci, “Kılıçdaroğlu’da bu konu da çok ılımlı yaklaştı ve aynı noktada buluştuk. Revize edilmesi gereken maddeleri kendimize göre revize ettik ve kayıt altına alındı. Genel Başkanımız ve Zafer Partisi olarak böyle bir mutabakat metni sonrası Millet İttifakı’na destek verme kararı aldık. 28 Mayıs seçimlerinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğimize ve seçimden zaferle ayrılacağımızı tahmin ediyoruz” dedi. “Karasulu seçmene de bu ilkelerimizi anlattık ve bizi anlayışla karşıladılar” diyen Demirci, “Sinan Oğan’a attığımız oyun onun şahsına değil ilkeler üzerinden adaya atılmış bir oy olduğunu, Oğan’ın kendini temsilen değil milliyetçileri temsilen aday olduğu için bu oyu aldığını seçmenimize anlattık” sözlerini kullandı.

ZAFER PARTİSİ’NİN BAŞARISI

Demirci, “Sinan Oğan’ın şahsi tercihi Cumhur İttifakı’ndan yana oldu ama Sinan Oğan bizim Ata İttifakı’ndan oluşan bileşenlerin fikrini yansıtmayarak, bizi temsil etmeyerek Cumhur İttifakı’yla bir ittifak yaptı. Yolu açık olsun. İlk turda nihayetinde görevini yerine getirdi, seçimin ikinci tura kalmasını sağladı. O konu da Zafer Partisi ve Genel Başkanımız Özdağ’ın politikası aslında yürüyor. İkinci turda da mutabakat metnini de Millet İttifakı’yla imzalayarak ikinci tura hazırız ve biz bunu Zafer Partisi’nin başarısı olarak görüyoruz. Aldığımız oydan bağımsız olarak seçimden sonra bütün ülke gündeminin Zafer Partisi etrafında kümelenmesi de aslında bu başarımızı perçinliyor” diyerek seçmeni 28 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’na oy vermeye davet etti.  

Güler Çınasoğlu’nun haberi