Remzi Akbaş'ın "Siz bilirsiniz!" başlıklı köşe yazısı

Önümüzdeki hafta sonu yapılacak yerel seçimler her ne kadar genel seçimler kadar olmasa da büyük önem taşıyor.

Seçimlerin son haftasına doğru girerken muhalefet partileri CHP Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş ile İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Sarıoğlu arasında medya üzerinden yapılan tartışmalar hayretle izlendi.

Sanırsınız ki, Karasu Belediyesi seçimine bunların dışında katılan parti yok da başkanlık yarışında birbirleriyle yarışıyorlar ve çekişiyorlar.

Ayrıca bu tartışmalar ve sataşmaların arkasında ne var?

Bütün hesap AK Parti Belediyesi’nden ve İshak Sarı'dan kurtulmaksa bu sürtüşme niye başladı?

Şunun bilinmesi gerekiyor; Karakaş ve Sarı arasında başlayan bu tartışma temsil ettikleri her iki parti seçmeni tarafından da hoş karşılanmadı. 

Burada tartışılacak biri varsa Karasu halkına 5 yıl öncesinde başkan adayı olarak verdiği vaatleri tutmayan mevcut Başkan İshak Sarı'dır. O nedenle tutulamayan bu sözleri halkın önüne getirin.

Kaç kez bu konuya değindim. Ben bunları yazıyorum siz bu konuları gündeme getirmekte edilgen davranıyorsunuz... Ataletli davranıyorsunuz...

Kolay değil elbette...

Yarışın son turlarına gelindiğinde böyle stresler görülebilir. 

Yaklaşık 1 aylık süreden beri propaganda nedeniyle uykusuzluk başta olmak üzere bedensel ve zihinsel yorgunluk insanın psikolojisini bozabilir.

Ancak bu siyasi yarış sabır, özveri ve fedakarlık ister. Başarmak için bu sınavlardan alnının akıyla geçmek gerekiyor.

Bu arada...

Sosyal medya üzerinden Karasu'da yayın yapan Artem Medya'da kısa süreli bir anket yayınlandı. Bu anketle bir ilgisi var mı bilmiyorum. Daha öncesi de CHP tarafından yapılan bir anket çok tartışıldı.

Bu anketler elbette kesin sonuç değildir. Asıl sonuç sandıktan çıkandır.

Burada amacınız İshak Sarı'dan kurtulmaksa bunun için fedakarlık yapılması gerekiyordu ama herkes kendi havasına girdi.

Bu son hafta bütün kozların ortaya konulması bekleniyor. Şu ana kadar belki de Ramazan ayının etkisiyle çok da hararetli bir miting yaşanmadı. Bakalım bu son günler neyi gösterecek?

Gördüğüm kadarıyla her bir aday 'kazanmaya yakınız' mesajı veriyor.

Elbette iddialı olmak, seçmenleri konsolide etmek, motivasyon açısından yararlı olabilir ama bir de 'görünen köye kılavuz gerekmez' derler...

O nedenle baştan yapılamayan birleşmeyi şimdi birbirinizi karalamakla birkaç puan fazla oy alıp meclise birkaç daha fazla üye kazandırmak, eğer seçim kaybediliyorsa bir işe yaramaz.

Ha, siz bunu yapmıyor olabilirsiniz ama tabanda birleşme mümkün olabilir. Bunun için bir iki mesaj yeterli olacaktır. Böyle kavgayla bir sonuç alamazsınız. Bedelini siyaseten yine siz ödersiniz. Benden söylemesi... Yine de; SİZ BİLİRSİNİZ!