Ayşenur Elmacı'nın "Kabul görmüyorlar" başlıklı köşe yazısı

31 Mart 2024 yılı yerel seçimlerine hemen hemen beş ay gibi kısa bir süre kaldı. Karasu’da aday adaylık başvuruları inceden şekillenmeye başladı.

Karasu yeni yüzleri artık siyasette görmek istiyor ve genç, dinamik, bakış açısı sabit olmayan her kesime hitap edebilecek yapıda olan yeni siyasetçiler tanımak istiyor. Eskiler artık kabul görmüyor...

Proje anlamında kafasında soru işareti olmayacak ve hangi bölgede hangi çalışmaların yapılabileceğine hakim olacak kişiler siyasete tam anlamıyla girmelidir. Bakış açısı her kesime uyacak olanlar, siyaseti en dipte değil en üstte yaşamalıdır.

Eski siyasetçiler maalesef ilçemizde artık kabul görmemektedir. 15, 20 yıldır mecliste görev yapanların halen meclis sıralarda oturması bu ilçeye ne kazandırdı?

Hemen hemen her ay yapılan meclis toplantılarına katılıyoruz. Ne görüyoruz? İlçemiz için kaç önerge ile bu ilçeye katkı sağlandı? Meclis üyeleri sadece el indir-kaldır için mi o meclise seçildi? Tüm meclis üyelerimizin hiçbir işlevi yok demiyorum. Çalışan, proje üreten, ilçesi için elini taşın altına koyan tabii ki var. Ama insanlarımız artık eski yüzleri görmek istemiyor. Kabul görmüyorlar artık ilçede.

Yenilenmek her zaman iyidir.

MHP İlçe Başkanı Hamza Uğur, sıfırdan bir yönetim kurdu. Eski siyasetçilere yer vermedi ama o eski siyasetçilerin değerli evlatlarına yer verdi. Yönetimini de o şekilde oluşturdu. Ve Hamza Uğur’un bu hareketi ilçede çok olumlu karşılandı.

Çok güzel bir bakış açısı. Bunu Hamza Başkan başardıysa tüm siyasetçiler başarabilir. Çekilin kenara artık çocuklarınız, yeğenleriniz yapsın siyaseti. Sizin bakış açınızla evlatlarınızın bakış açısı aynı değil. Yenilenmek kuşaktan gelir. Eski kuşak artık oturmalı, siyaseti yeni kuşak yapmalıdır.

Senelerce bu ilçede çeşitli görevler yapmışsın ama hiçbir tane ne projen ne bir çalışman ne de bir kazanımın var bu ilçeye. Bırakın abi! Açın siyasetin yollarını bakış açısı geniş olanlar yapsın bu işi.

AK Parti’de, MHP’de, CHP’de, İYİ Parti’de, Büyük Birlik’te, Saadet’te, Yeniden Refah’ta, Gelecek’te, Deva’da çok değerli kendini yetiştirmiş, eğitimini almış genç dinamik görüşü her alana hitap eden çok değerli isimler mevcut.

Ama bu isimler siyasete giremiyor. Niye giremiyor? Eski siyasetçiler yüzünden giremiyor. Bunun başka ne açıklaması olabilir?

AK Parti’de Yakup Ayar, İsmet Yavuzyiğit, Hasan Yavuzyiğit, Samet Altuntaş, Abdullah Şahin gibi isimler partilerinde neden ön plana atılamıyor? İlçeye katkı sağlanacaksa bu isimlerle katkı sağlansın.

İYİ Parti’de Hasan Sarıoğlu, Umut Uysal, Muhammed Kara, Sercan Çelikgöğüs, Habil Fatih Akdoğan, Osman Şentürk gibi… Bunun gibi bakış açısı farklı olan proje üretebilecek olan isimler ön plana çıkamıyor. Çekinmeden atılabilsin herkes siyasete.

MHP’de Tolgahan Öksüz, Yasin Elmacı, Levent Kara, Davut Şentürk, Sinan Yavuzyiğit, Fatih Şentürk gibi isimler partilerinde ön plana çıkartılıp tam anlamıyla neden desteklenmiyor?

CHP’de ise Uğur Büyük ilçe başkanlığı ile başladı ve başarılı yerlere gelebileceğini düşündüğüm isimler arasında yer alıyor. İhsan Püskül, Hakan Bayram, Semih Karakaş, Doğancan Birincioğlu, Cüneyt Taşkın Ekşi, Mithat Kandil, Hüseyin Avni Şahin, Aykut Süt, Bahtiyar Yaşar, Mert Yüksel Özen ve Mücahit Karakaş gibi isimler partilerinde ön plana çıkıp atılım yapması ve siyaseti gençleştirmeleri gerekiyor.

Ama eski siyasetçilerden buna fırsat gelirse bu değişimler gerçekleşir. Yenilenmek, genç, dinamik, bakış açısı olan isimler ön plana çıkartılıp siyasette tam anlamıyla desteklenirse ilçemiz çok daha güzel olur. Benci değil bizci olun ve başarıyı görün olur mu?

Hayırlı haftalar…