Ayşenur Elmacı'nın "Kendini fark et" başlıklı köşe yazısı

Belediye başkan adayları tam olarak belirlenmeden siyasi bir yazı yazmayı düşünmüyorum. Bu süreç kırgınlıkların oluşabileceği bir süreçtir.

Bu yüzden tüm adaylar bizim için önemlidir. Kendini bu göreve layık görüp aday olan herkese saygı duymak zorundayız.

Bu yüzden adaylar netleştikten sonra siyasi yazılarımıza başlayacağız.

Bu hafta ‘kendini fark et’ başlıklı köşe yazımı siz değerli okurlarım ile paylaşıyorum.

Kendini sana fark ettirmek için konuşanlarla, seni sana fark ettirmek için konuşanları fark et.

Kendini insanlara kanıtlamaya çalışanlarla, kendini insanlığa katkı olmak için adayanları fark et. Kendini senin üstünden tatmin etmeye çalışanlarla, seni yeri geldiğinde sırtında taşımaktan yerinmeyenleri fark et.

Bu zamanda her şeyi fark etmek, farkına varmak size her zaman kazanç sağlayacaktır.

Kendini senden üstün görüp seni en zayıf yerinden yakalayanlarla, seni bulunduğun yerden yukarılara taşımaya çalışanları fark et.

Fark et çünkü sen farkında olmadan üstüne basıyorlar, üstünde ağırlık hissediyorsun ama onların gerçek yüzünü göremiyorsun.

Bazen 20 yıllık bazense 10 yıllık dostluklarını, arkadaşlıklarını tanıyamıyor insan.

Farkına varamıyorsun hiçbir şeyi, sen yıllardır dost dersin, dostum dersin. Ama onlar dostluğu kendilerini daha yükseğe çıkarmak için dostluğu basamak olarak kullanmıştır ve bunlar asla değişmez.

Sırtında büyük bir yük hissediyorsun, atsan rahatlayacaksın ama o yükün içinde öyle bir duygu var ki, kendini suçlu hissetmekten korkuyorsun.

O yükün içinde yıllardır sana dikte edilenler var, belki sevdiklerin var, hayallerin var, belki tutundukların var.

Ya cesaret? Ya özgürlüğün? Ya hissedemediğin aitlik? Ya asıl sen? Ya karşında duran ve şu an bir türlü özün gibi hissedemediğin ama ilerlersen bulabileceğin Özgür sen? Herkes koşuyor, sen yerinde mi sayıyorsun gerçekten? Yoksa herkes koşar gibi yapıyor da, seni güvensiz mi hissettiriyor? Adım atsan geçeceksiniz.

Fark edin.

Kendine güven, gücünü eline al, çevreni umursama, sosyal medyadaki yalan gülüşleri bırak, en güzel gülümsemeni al ve ayağa kalk.

Sen, şu an kendini güvensiz hissettiren o duygudan, o düşünceden daha güçlüsün. Kendini fark et.