Geçen yıl Karasu sahilinin Akkum mevkiinde meydana gelen kıyı erozyonunun üzerine en çok giden haber kurumu bizdik. Her hafta düzenli haberini işledik, ulusal basına çıkmasını sağladık, Belediye Başkanı İshak Sarı’nın “Sesimizi duyun” ifadelerinin duyulması için elimizden geleni yaptık.

Hatta metre metre ilerlemesini haberle de videolarla da duyurmaya, göstermeye çalıştık. Siyasiler geldi, toplumun yarası olan konuyu takip etti. En sonunda da Ekrem Yüce 7 adet (yanlışlıkla 27 dese de doğru sayı 7 idi) mendirek (tahkimat) yapılacağını ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Devamında da Belediye Başkanı İshak Sarı, “Tatilcilerimizden sabır istiyoruz, Ağustos sonunda Akkum mevkiinde tahkimatlar için çalışma başlayacak, ağır vasıtalar denize yol yaparak kaya taşıyacak. Bu bölgede denize bir süre girilemeyecek” diyerek hem müjde hem kötü haberi verdi.

Karasu için müjdeydi, yıllar sonra dört yol ışıklar seviyesine gelecek olan dalgalara önlem alınacaktı. Milyon liralık sahil projesinin tek belki de iki şeridinin de denize karışmasının önüne geçilecekti. Dalgaların, binaların duvarını dövmesi hatta binaları yıkması önlenecekti.

Dı, di, du, dü derken ağustos ayı sonu geldi çattı. Fakat “Ne mektup geliyor ne haber senden, söyle de bileyim bıktın mı benden” şarkısı gibi ne haber var tahkimatlardan, ne iz var çalışmalardan. İshak Sarı, “Ankara’yı bunaltıyoruz bu konuda” diyordu, adamları bıktırdık mı ne şimdi telefonlarımızı açmaz oldular misali…

Şimdi soruyorum; Karasu sahiline gelen ve Karasu’nun sorununa kulak veren, takipçisi olacaklarının sözünü veren iktidar, iktidar ortağı ve muhalefetin il başkanları, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce, Karasu Belediye Başkanımız İshak Sarı, iktidarın, iktidar ortağının ve muhalefetin ilçe başkanları…

Karasu’da tahkimat çalışması ne zaman başlayacak? Yapılacağı söylenen7 adet dalgakıranın akıbeti nedir? Yeniden şiddetli rüzgara teslim kalınmadan çalışmalar başlayacak mı? Başlamazsa denize vereceğimiz sahil, sahil yolu ve binaların vebali kimin olacak? Karasu, denize düştü ve can simidi lazım. Simidi atacak devleti, siyasetçileri ve devletin kurumlarını Karasu ne zaman karşısında görebilecek?

Seçimin zamanına bakarsak, muhalefetin iktidara gelip de tahkimatları yapma ihtimali yok, süre yetmez, muhalefetin bir faydası olmayacak. Sadece mevcut iktidarı harekete geçirmekten başka. Eeee, “Biz yaparız, şov yapmayın, ancak çözümü bizde” diyen iktidar ve iktidar ortakları da buyursun hadi meydana. Muhalefet sessiz, vaad ettiğiniz çözünü koyunuz ortaya. Ya da bir açıklama yapınız, ne zaman başlanacak, bu yıl korkulan olmayacak diye. En azından bunu yapın.

Yoksa bize yine her hafta “Tehlike çanları çalıyor”, “Adım adım geliyor”, “Son 20 metre, son 5 metre” haberlerini yapmak mı düşecek? Sesimizi duyan olmayacaksa, sesimizi kimse takmayacaksa gidip haber yapsak ne yazar, görüp sussak ne yazar?