Mayıs ayında yapılan olağanüstü meclis toplantısında, hatırladığınız üzere encümen seçimi de yapıldı. CHP grubu, aday göstermedi ve doğal olarak oylarını boş kullandı. MHP grubu Oktay Yazıcı’yı, AK Parti grubu da Mehmet Berberoğlu’nu aday gösterdi. Bir kez daha hatırlayalım:

 

Konunun dikkat çeken tarafı ise kapalı oylama sonucu çıkan tabloda olmuştu. Oktay Yazıcı 9, Mehmet Berberoğlu 17 oy aldı. Durum özetle buydu. Asıl mesele şurada ki, Karasu Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabında Perşembe günü bir gönderi paylaşıldı ve konuya dair bir haber de basına servis edildi.

 

Parantez açayım; Karasu basını olarak biz de üzerimize düşen görevi yaparak, elbette haberi yayınladık. Muhatabın adıyla, sanıyla ve fotoğrafıyla beyan edilen haberleri yayına veririz. Söz, söyleyene aittir; yeter ki hakaret ve aşağılayıcı söz içermesin. Konuyu dağıtmadan meseleye değineyim:

 

Perşembe günü Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen toplantıda İshak Sarı, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara ve iki encümen üyesi bulundu. Basına servis edilen haberde Başkan Sarı tarafından “İttifakta problem yok” mesajı verildi ve Karasu Haberleri’nde de yayınlanan “İttifak çatırdıyor mu?” başlıklı haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulunuldu.

 

İşin sözel ya da edebiyat tarafı böyle… Gelelim matematik tarafında:

 

Mayıs ayı olağan üstü meclis toplantısının encümen seçimine sadece AK Partili İsmet Yavuzyiğit ve MHP’li Hasan Hocaoğlu katılmadı. Bu durumda seçimde Başkan İshak Sarı dahil 24 kişi oy kullandı.

 

MHP adayı 9 oy aldı. AK Parti adayı 17 oy aldı. CHP grubu boş oy attı.

 

Oktay Yazıcı’ya MHP’den 3 üye, BBP’den 1 üye oy verdi. (Mehmet Çatalbaş, Karasu Haberleri’nin canlı yayın tartışma programında bizzat “O dokuz oydan biri benim” diye yorum yazdı). Etti 4 oy. CHP grubu oy kullanmayınca 6 oy gelmedi. AK Parti’den sadece 14 oy gelme ihtimali vardı. Sadece 5 oy geldi. Yani 9 AK Partili üye, CUMHUR İTTİFAKI ORTAĞINA oy vermedi.

 

AK Parti cephesinden bakalım: 17 oy aldı Mehmet Berberoğlu. 24 kişiden 6 CHP’li üye oy vermedi. 18 üyeden oy alma ihtimali var demektir. BBP’li Çatalbaş’ın da vermediğini biliyoruz. Alması muhtemel 17 oyun tamamını almış demek oluyor. Oy kullanan 14 AK Partili üyenin haricinde salonda olan 3 MHP’li üye de oyunu Berberoğlu’na vermiş. Yanı MHP, CUMHUR İTTİFAKI ORTAĞINA sahip çıkmış.

 

Sayın Başkan, Perşembe günü madalyonun sözel kısmında problem yok diyorsunuz, ama madalyonun sayısal kısmında problem çok.

 

Basın, bu tablo karşısında hesap soramaz. Öngörüde ve yorumda bulunur. Yukarıda basın olarak yorumda bulundum.

 

Şimdi bir seçmen olarak soruyorum: 9 AK Partili üyeniz, ne maksatla ittifak ortağı adayınıza oy vermeyi reddetti? Bu 9 üye, ittifakı mı Oktay Yazıcı’yı mı reddetti? İttifaka niçin sahip çıkmayan bir tavırla oy verse de vermese de kazanacak adaya karşı bir duruş sergiledi?

 

Bu durumdan MHP’li seçmen kadar bazı AK Partili seçmenin de rahatsız olduğundan eminim. Matematik ortada…

 

Peki bu durumda işin edebiyat tarafı mı yalan, yoksa işin matematik tarafı mı yalan? Seçmene bunu açıklar mısınız?