Remzi Akbaş'ın "Şimdi hesap zamanı" başlıklı köşe yazısı

Siyaseti tarif ederken genel olarak, toplum sorunlarını çözmek, birlik ve beraberliği geliştirici tedbirler almak, insan ilişkileri arasında regülasyonu sağlamak diyebiliriz. Kısaca, “idare etmek” manasına gelir.

Ancak nedense bu görevlerin büyük çoğunluğu yapılmaz.

İshak Sarı, 2019 Mart seçimleri döneminde Karasu Belediye Başkanı Adayı olduğu zaman halka dağıttığı dergi ve broşürlerde hayalindeki projelerini şöyle belirtmişti.

1- Kanal düzenleme Projesi

2- Sahil Fener Kafeterya Projesi

3- Katlı Otopark Projesi

4- Kitap Kafe Projesi

5- Durak ve Dondurma Kafe Projesi

6- Geçit Projesi

7- Terminal Projesi

8- Park Projesi

9- Şehir Girişi Takı Projesi

10- Seyir Terası Projesi

11- Yeni Mahalle Projesi

12- Sahil Yürüyüş Yolu Projesi

13- Kadınlar Plaj Projesi

14- Sahil Mescit Projesi

Dikkat ederseniz bunlar rutin hizmetler değil. Bunlar bir proje! Peki sahil yürüyüş projesinin bir kısmı dışında hangisi yapıldı? Bu projeler nedeniyle halkın oyu alınmadı mı? Kendi hayalini geçtik, halkın hayali söndürülmedi mi? Halk neden bir daha güvensin? Sadece bunlar değil...

"AK Bülten Karasu" yayın dergisinde şöyle bir açıklaması bulunuyor: "Karasu'yu hep birlikte yöneteceğiz. Adil olacağız, şeffaf olacağız, eşitlikten ve dürüstlükten taviz vermeyeceğiz." Bu söylemler de tartışılır. Çünkü çok eleştiri var.

Diğer bir açıklamada tarım, turizm ve sanayi alanında projelerin olduğu belirtilerek "Karasu Belediyesi bunu yapacak güçtedir" deniyor. Peki; toplumun yüzde kaçı bu projeleri anımsıyordur? Muhtemelen yüzde 99'u unutmuştur... Ben ne tarım ne turizm ne de sanayi alanında bir proje görmedim. Aksine var olan sanayiler Karasu'yu terk etti. Kimi işletmeler de gelmekten vazgeçti. Turizmin parçalarından biri olan sahil şeridi kumu da erozyon nedeniyle yok oldu. Onu bile koruyamadınız! Bir önceki dönemlerde konser etkinlikleri düzenlenirdi, o da ortadan kaldırıldı. Şu sıralar yaptığı seçim çalışmalarına baktığımızda Sarı'nın elinde projelere yönelik herhangi bir broşür veya dergi dağıtımı görünmüyor. Geçen dönemden ders mi almıştır bilemeyiz... Belki de... "Yapamadıkları yapacaklarının önünü kesmiştir. Hani hiçbir hizmet yapılmadı demiyorum. Başta asfaltlama olmak üzere yaya kaldırımı ve bazı sokakların kanalizasyon sorunları, aydınlatma gibi süslü çalışmalar yapıldı. Bunlar rutin hizmetler olduğu için yukarıda da değindiğim gibi projeler kapsamına girmiyor. Zaman çabuk geçiyor. Artık aylar değil, günleri sayacağız.

İshak Sarı'nın 5 yıllık dönemde yaptıkları ile yapamadıklarını halk görüyor. Kendisi de anlatıyor zaten. Ne kadar ikna olunacağı sandık açıldığında görülecektir. Şimdi hesap zamanı!