Ayşenur Elmacı'nın "Mahallelerde aday bolluğu" başlıklı köşe yazısı

Karasu’da 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adayları haricince mahalle muhtarlık seçimleri için de ilçede hareketlilik oldukça fazla.

Hemen hemen her mahallede adeta bu dönem aday bolluğu yaşanmakta, her mahallede şu anda üç dört aday muhtarlığa aday olduğunu açıklamaya başladı.

En rahat görev olarak sürekli lanse edilen muhtarlık aslında gözüktüğü gibi kolay bir görev değil. Ancak buna rağmen mahallelerde kıyasıya yarış maratonu başlamış durumda.

Seçilebilmek için ikametgah değişikliği yaptıranlar mı dersin, seçilmek için şimdiden kapı kapı dolaşıp oy toplayan mı dersin neler var neler...

Yasal olmasına rağmen seçim kazanmak için bulundukları mahallelere İstanbul’dan, Adapazarı’ndan ikametgahları mahallelerine çektirmek bana doğru gelmiyor. Herkes özgür seçime gidiyor. Kendine güvenmiyorsan o seçime de girmeyeceksin o zaman derler.

Ben muhtarlığa adayım diyorsun ama muhtarlık seçimini kazanmak için de bin bir türlü işler çevirirsin. Sonra seçimi hakla mı kazanmış oluyorsun?

İkametgahını İstanbul’dan mahalleye alacaksın o mahallenin kaderini akrabası seçim kazansın diye belirlemiş olacaksın. Allah, Allah demezler mi?

Hadi öyle böyle seçimi kazandın diyelim ne olacak?

Hemen hemen birçok mahallede bu durum mevcut, hak mı bu durum? Kimin kaderini kim belirlemiş oluyor? Daha birçok soru sorabilirim.

Ancak seçim için ikametgah değişikliği yapan kişilerin incelemeleri yapılmalıdır.

Hangi ilçede geçimini sağlıyorsan paranı kazanıyorsan oranın yönetim şeklini oyla. Öyle dışardan gelip milletin kaderini belirlemeyin olur mu?

Hak dersiniz haksızlık yaparsınız

Adalet dersiniz adaletsizlik yaparsınız

Hukuk dersiniz bana göre hukuksuzluk yaparsınız nedir bu yaptıklarınız?

Koca koca insanlar seçim kazanmak için bin bir türlü işlere kalkışıyorsunuz. Nerede bu adalet sistemi? Kendine güvenmeyen aday olmasın…!

Birçok mahalle bu durumda, çok akraban varsa seçimi alırsın. Çok akraban yoksa seçimi kaybedersin mi oluyor bu durum?

Aynen öyle oluyor.

Herkes hak ettiği gibi yönetilsin. Haksızlıklar yapılmadan düzgün bir şekilde yapılsın bu seçimler. Kimse kimsenin kaderi ile de oynamasın. Çok zor değil. Biraz empati yaparsak çok güzel geçiniriz. Ama kurnazlık varken niye güzel geçim olsun ki?