Ayşenur Elmacı'nın "Muhalefette ittifak ne durumda?" başlıklı köşe yazısı

İttifak harici burada seçim kazanılmaz derken bizlere kızan siyasi partilerimizin temsilcileri var. Yine yineliyorum söylemlerimi.  Aynı söylemlerimi her yerde de çekinmeden dile getiriyorum. Kusura bakmayın.

Hiç kızmaya gerek yok. Hepiniz çok değerlisiniz ama bu seçim o seçim değil i ciddi ciddi düşünmeniz gerekiyor.

Bizim için çok aday çıkması, her partinin kendi adayını çıkarması bizim artımıza olur.  

Ama gerçeği görmenin de herkese yararı olacağını düşünüyorum. Muhalefet partilerinin bir araya gelip çok güçlü bir aday çıkartıp seçime gitmesi çok farklı bir sonuç doğurur. Ama her parti kendi adayı ile seçime giderse durum değişmeden belediye yönetimi ile yola devam edilir.  

Muhalefet akıllı hareket edip ittifak halinde seçime gidebilirse Karasu’da gerçek bir yarış olur. Onun akabinde seçimi altın tepsi ile tekrardan aday gösterileceğini düşündüğüm İshak Sarı’ya sunarlar.

İttifak halinde rahat seçime gitmek varken kendi adayları ile seçime giden her siyasi parti şimdiden kaybetmiş demektir. Bunu sadece ben değil herkes söylüyor.

Bunları yazınca kızıp tepki veriyorsunuz ama ittifak olarak aday çıkartacağınız ismin bu dönem CHP’den değil İYİ Parti’den çıkartmanız herkesin yararına olur.

CHP’de çok değerli isimler var. Başkan Uğur Büyük senelerdir dostum, arkadaşım. Yeri bende çok ayrı, darılmanın gücenmenin kimseye yararı olmaz. Ama bu dönemde ittifakta birliktelik sağlanılmadığı takdirde kazanan kimse olmayacak.

Bunu anlamanız dileği ile hepinize sevgilerimi yolluyorum.

AK Partinin bir düşüncesi yok. AK Parti rahat. Rahat olduğu ve akıllı hareket ettiği için her seçimi rahatlıkla kazanıyor.

Muhalefet ittifak olup ortak çatı aday çıkardığı zaman dengeler bozulacak ve seçim kıyasıya mücadele ile geçecek. Rahat seçime gitmek varken Kılıçdaroğlu gibi diretmenin kimseye faydası olacağını düşünmüyorum.

Muhalefetin tüm ilçe başkanlarının ortak fikirle birlikte hareket edeceğini düşünüyorum ve ortak aday çıkartıp çalışmalara 2 hafta içerisinde başlayacaklarını hissediyorum.

Aksi takdirde herkes kendi partisinden kendi adayı ile seçime girip isim yapsın.

Çok güçlü isimler var. Her şey İshak Sarı’nın aday gösterilip gösterilemeyeceğine bağlı ama İshak Sarı yüksek oranla tekrardan aday gösterilecek.

İshak Sarı aday gösterilmediği takdirde çok güçlü bir ismin direk Ankara’dan Karasu’ya gönderileceğini düşünüyorum.

Burada Ömer Babalıoğlu, Yakup Ayar, Yakup Altıntaş ve Kamil Özen’in de bu yarışta yer aldığını unutmamak gerek.

Ömer Babalıoğlu’na ciddi anlamda destek var. Bunu inkâr etmemek gerek. Aynı şekilde Yakup Ayar, Yakup Altıntaş ve Kamil Özen’in de ciddi anlamda destekçisi gözler önünde. Bu seçim çok farklı bir seçim olacak.

Ne olacak kimse kestiremiyor.

Aynı şekilde Avukat Recep Özdemir’inde çevresi çok güçlü ve hangi partiden aday çıkacağı henüz netlik kazanmadı.

Şuanda herkes beklemede

Herkes muhalefetin ittifakı sağlayıp sağlayamayacağını merakla bekliyor. Herkes sanırım ona göre hareket edecek.

İnşallah haftaya muhalefetin ittifakta birleştiğini ve adaylarını açıkladıklarını yazarız.  Hayırlı haftalar.