Muhsin Turhan, "Nasıl bir toplum olduk!" başlıklı köşe yazısı

Çarşamba günü iş yerime geldim!

Karşı komşumun iş yerinin önünde bir hareketlilik vardı! Bir anda insanlar doluştu dükkan içinde bir arbede oluyordu! Bir insan darp ediliyordu.

Aklımdan her halde bir şey çalarken yakalandı dedim! Daha sonra polis geldi iyi bir dayak yiyen adamı alıp götürdüler! Komşuların verdiği bilgilerde; adamın iş yeri sahibi komşumuzun çocuğunu taciz ettiğini öğrendim! Daha sonrada adamın şizofren bir insan olduğunu, deli raporu olduğunu söylediler.

Sonra oturdum haberlere bakayım dedim! Haberlerde İstanbul'da yaşayan Sakaryalı bir iş adamının eşini vurduğunu, çocuğunu vurduğunu sonrada kendini vurup öldürdüğünü yazıyordu!

Artık o kadar içselleştik ki!

Daha yeni ilçemizde bir adam vuruldu. Daha yeni bir olay, alkol aldı hap aldı canına kıydı!

Ailesini ve çocuklarını vurdu, kendini de öldürdü! Minibüs şoförünü vurdu! Minibüs şoförü taksi şoförünü vurdu! Yoldan geçerken yan baktı diye vurdu! Arabayla geçerken güldü diye vurdu!

Yılda 60 milyon depresyon hapının tüketildiği ülkemde bu yaşananlar artık normalleşti! Şizofren ve ruh hastaları ile yaşıyoruz!

Düzelir mi? Hiç umudum yok! Daha da artacak! Ekonomik adaletsizlik! Aile içi şiddet ve maneviyatsızlık yuvaları dağıtıyor!

Dağılan yuvaların çocukları maalesef topluma ayak uyduramıyor! Kadın ya da erkek fark etmiyor!

Med alkol, esrar gibi uyuşturucular da teselli arayan insanlar, sokaklarda ölüyor!

 Ağlayın, ağlayalım halimize! Bu gidişin sonu hiç iyi değil!

Allah sonumuzu hayreylesin.