Muhsin Turhan'ın "Ne oldu!" başlıklı köşe yazısı

Ne oldu da AKP yerel seçimlerde bu kadar fark yedi? Oysa 2010 yılına kadar her şey çok iyi gidiyordu.

İnsanlar ev alıyor, kredi alıyor, istihdamı artırıyordu. İnsanlar kira ödemek yerine kira öder gibi taksitle ev alıyordu.

Yüzde 52 ile iktidar olan AKP, yüzde 20 MHP muhalefetinin de desteğini arkasına alıp müthiş bir güç oluşturdu. Referansını İslamcı ve ezilenlerden alan AKP oy aldığı bu büyük kitleyi son yıllarda hayal kırıklığına uğrattı. İsrail, Hamas savaşındaki pasifliği İslamcı camiayı küstürdü. Aynı zaman da emekliye verilen ölüm maaşı da AKP'nin düşüşündeki büyük etkendir.

Aslında her şey samimi bir dava inancıyla başlamıştı.

Daha sonra davanın yerini, mevki, makam alınca dava unutuldu. Dava adamları gücün şımarıklığı ve küstahlığıyla büyük bir kayıp yaşadı. Yoklukta, darlıkta birlikte yürüyenler; mevki ve makam sahibi oldukça lüks yaşam ve şatafat oy aldığı fakirleri küstürdü. Siyaset Müslümanları dünyevileştirdi. Fakir yaşamayı tavsiye edenler lüks yaşarken aradaki makas çok açıldı. On bin lira maaş alanlar tepkilerini verdiler ve yerel seçimlerde AKP’ye büyük darbe indirdiler. Bundan sonra herkes iki kez düşünmeli, hatalardan ders çıkartmalılar. Dört yıl çok önemli küstürdüklerinin gönlünü yapmak için büyük bir mücadele vermeleri gerekiyor. 4 yıl sonra ya var olurlar ya da ANAP gibi yok olurlar.