Ayşenur Elmacı'nın "Yarış başladı" başlıklı köşe yazısı

31 Mart yerel seçim için beklenen start artık verildi. AK Parti’nin adayını belirlemesi ile birlikte diğer partilerin adayları da netlik kazandı.

AK Parti Mevcut Başkan İshak Sarı ile yola devam kararı alırken, muhalefet partileri de adaylık konusunda netlik kazandı.

Sürecin nasıl devam edeceğini hep birlikte göreceğiz. Mevcut Başkan İshak Sarı’nın tekrar aday gösterilmesinin ardından muhalefet partileri de sürece hızlı giriş yaptı.

Aday gösterilmeden önce de saha çalışmalarına devam eden İshak Sarı adaylık sürecinden sonra da çalışmalarına daha da yoğunluk vererek devam ediyor.

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı olarak Hasan Sarıoğlu ile birlikte seçime girme kararı aldı. Sarıoğlu’nun 5 yıllık çalışmasının kendisine nasıl artı sağladığını hep birlikte göreceğiz.

Meclis üyesi listesini genç dinamik isimlerden oluşturan İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hasan Sarıoğlu saha da güçlü aday olma yolunda adımlarını atacak gibi duruyor.

Yeniden Refah Partisi Karasu Belediye Başkan Adayı Recep Özdemir de aynı şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Recep Özdemir’in Karasu’da karşılığının olduğunu herkes biliyordur. Özdemir, bu doğrultuda emin adımlarla Karasu Belediyesi’ne başkan olmak için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Büyük Birlik Partisi ise sessizliğini koruyor.  

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olan Ömer Babalıoğlu’nun aday gösterilmemesi sonrasında ise çevresinin baskısı ile ve ilçede karşılığı olmasından dolayı Büyük Birlik Partisi’nden Belediye Başkan Adayı olarak gösterilir mi durumu henüz netlik kazanmadı.

Babalıoğlu eğer aday olarak çıkarsa seçime büyük hareketlilik getirecek gibi duruyor. Bu süreci hep birlikte göreceğiz.

Saadet Partisi ise İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun ile yola çıkma kararı alacak gibi duruyor. Belediye Başkan Adayı olarak Oğuzhan Coşkun’u açıklaması beklenen Saadet Partisi çalışmalarına hızlı şekilde başlamış durumda.

Çoklu aday ile seçime gidiliyor. Bunun artıları olduğu gibi eksileri de var. İttifak harici bu şekilde herkes bireysel gittiği için aradan bir parti mi sıyrılır yoksa mevcut Başkan İshak Sarı ile yola devam mı edilir bilinmez ama İshak Sarı’nın şansı fikrimce daha yüksek olur.

Sarı’ya tepkilerin olmasına rağmen iktidar partisinin oy yüzdesi diğer partilere göre daha yüksek. Bunu inkar etmek yanlış olur. Muhalefet partileri ciddi çalışma yapması gerekiyor ki bu yüzdelik dilimi geçip Sarı’nın koltuğuna geçebilsin.

Bunu saha çalışmalarında daha net göreceğiz.

Adaylar sahaya tam olarak çıktığı zaman kimin ne kadar şansı olduğuna hep birlikte şahitlik edeceğiz.

Tüm adaylarımıza çıktıkları bu yolda başarılar dilerim. Haklarında hayırlısı olsun inşallah.