Tüm dünyayı etkisi altına alan ve giderek yayılmaya devam eden Corona virüsünü ne zaman ciddiye alıp önlemlerinizi almaya başlayacaksınız?

 

Yaklaşık bir aydır devam eden bu zorlu süreçte tüm sağlık çalışanları tüm risklerine rağmen çalışmalarına devam ederken, bizim sağlık çalışanlarına bir gram yardımcı olduğumuz yok. “Sağlık çalışanlarına yardımcı oluyoruz” diyoruz sadece. 65 yaş üstünün sokağa çıkma yasağı varken, 20 yaş altının sokağa çıkma yasağı varken neden 65 yaş üstü ve 20 yaş altı halen sokakta rahatlıkla dolaşabiliyor?

 

Biz, işimizi bir kenara koyarak gazete çıkarmaya ara verdik. Çalışanlarımızı ve dışarıdaki tüm vatandaşlarımızı korumak adına yayın hayatımıza bu hafta da devam etmeyeceğiz. İlk önceliğimiz sağlık… Yayın hatamıza www.karasuhaberleri.com internet sitesi adresimizden hizmet etmeye devam ediyoruz.

 

İşin ciddiyetini farkına varamayan vatandaşlarımız, lütfen mecburi olmadıkça dışarıya çıkmayalım ve evde kalalım.

 

Corona virüsünün ardından Karasu’da bir izlenim gördük ve şu durumun ciddiyetini dalga geçerek konuşan ve rahatlıkla sokaklarda gezerek gösteriyorsunuz. Ailemizden bir kişi Corona virüsünden hayatını kaybederse bizler ailemizin cenaze törenine katılamayacağız. Beş altı kişi ile cenaze namazı kılınacak. Ve bunun birçok üzücü tarafı da var.

 

Sayın amcalarım bu süreçte kaymakamlığımız, belediyemiz, emniyetimiz, hastanelerimiz ve jandarma ekipleri çalışmalarını ellerinden geldiği kadar yürütmeye devam ediyor. Lütfen evde kalalım ve hem kendinizi hem de ailelerinizi risk altına almayın.

 

Evet, bu süreçte ilçemizde de büyük bir oranla işyeri kapatma gereği duydu. Bu sürecin en fazla zarara uğrayan yanı maalesef ki esnafımız bizler olduk. Esnafımız bu kadar zor durumdayken evlerinde önlemler için kalıyorsa lütfen keyfe keder yaşayan herkeste evlerinde kalsın.

 

Vefat edenlerin sayısı her geçen gün artarken riski daha da fazla çoğaltmayalım. Şunu da söylemeden geçmek istemiyorum. Gerekli yerden gerekli açıklamalar yapılmadan yaygara kopartanların önce gerekli kurallara uyması gerekmektedir.

 

Herkeste bir yaygara koptu gidiyor. Kendinizi düşünmüyorsanız lütfen ailenizi düşünün. Bu durumu hafife alıp Corona falan yok hepsi hikaye yalandan yere yaydılar bunu diyen sayın büyüklerim ara sıra evinizin balkonuna çıkıp oksijen almanızı öneririm.

 

#EvdeKalKarasu